Στο προηγούμενο επεισόδιο το Happy Traveller ξεκίνησε ένα ταξίδι στη Μολδαβία, που συχνά αποκαλείται ως η λιγότερο τουριστική χώρα της Ευρώπης. Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, οι ταξιδιώτες μας συνεχίζουν την εξερεύνηση αυτής της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης.

δωωδωδ

Αρχικά βλέπουν στην πρωτεύουσα κάποια ιστορικά κτίρια που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα όπως τον ναό του Αγίου Παντελεήμονα, το μοναστήρι Τσουφλί που έχτισαν δύο Έλληνες από το Τσεπέλοβο Ιωαννίνων και το σπίτι του Μιχάλη Κάτσικα που αποτέλεσε ένα από τα στρατηγεία της Φιλικής Εταιρείας πριν από την επανάσταση του 1821. 

Στη συνέχεια, πηγαίνουν εκτός πόλης για να δουν την πανέμορφη επαρχία της Μολδαβίας.

ασσσ

Θαυμάζουν απέραντα χωράφια με ηλιοτρόπια, μηλιές και αμπελώνες και επισκέπτονται ένα ιστορικό μοναστήρι στα βορειοανατολικά της χώρας στις όχθες του ποταμού Δνείστερου.

Πηγαίνουν σε ένα κατάφυτο φαράγγι και περνάνε από κρεμαστές γέφυρες για να βρουν σπηλιές με ασκηταριά καθώς και έναν εντυπωσιακό καταρράκτη. 

φςφς

Ένα ταξίδι στη Μολδαβία δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και επίσκεψη σε ένα από τα διάσημα οινοποιεία της χώρας. Πηγαίνουν στην πιο εντυπωσιακή υπόγεια κάβα κρασιού που αποτελεί το μεγαλύτερο κελάρι του κόσμου, με σήραγγες 120 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. 

Δείτε το τρέιλερ

#happytraveller: ταξιδιωτική εκπομπή από αληθινούς ταξιδιώτες!

δσωδωδ

Πηγή: skai.gr