ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανέξοδες υποσχέσεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για 30 έργα στη Θεσσαλονίκη


Στο θέμα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκαν με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Χρήστος Γιαννούλης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι χθεσινές -όχι νέες, αλλά σε επανάληψη- εξαγγελίες Μητσοτάκη για 30 έργα στη Θεσσαλονίκη και οι ανέξοδες υποσχέσεις του αποτελούν μνημείο εμπαιγμού των πολιτών.

Η πόλη, επί τρία χρόνια, πληρώνει τα λάθη, την αδράνεια, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της κυβέρνησης των «αρίστων».

Πληρώνει το πάγωμα του πλέγματος των έργων που είχε σχεδιάσει και εκκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συμφωνία με τους τοπικούς φορείς. Έργων, ώριμων, κοστολογημένων, απαραίτητων για το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων:

· Στο μετρό, ο χρόνος παράδοσης του οποίου μετακυλίεται συνεχώς προς τα πίσω. Αντί το μετρό να λειτουργεί ήδη, δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2025. Το μόνο που «τρέχει» είναι οι αποζημιώσεις στον ανάδοχο.

· Στην περιφερειακή οδό fly over, η οποία από το 2019, όταν και εξαγγέλθηκε, κινείται με ρυθμούς χελώνας και μόλις φέτος ορίστηκε προσωρινός ανάδοχος. Ένα έργο που προέκρινε η κυβέρνηση Μητσοτάκη έναντι της Εξωτερικής Περιφερειακής, η οποία ήταν ένα έργο ώριμο μελετητικά και με εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη.

· Στο νέο ογκολογικό νοσοκομείο, χωρίς όμως να ανακοινώσει σε ποιο συγκεκριμένο δεσμευτικό χρηματοδοτικό εργαλείο εντάσσεται ως έργο.

· Στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ξεχνώντας όμως να αναφέρει πως μία σειρά από έργα και δράσεις, που δρομολογήθηκαν στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είτε παρέμειναν για σχεδόν τρία χρόνια στάσιμα είτε εγκαταλείφθηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη και συνολικά για τη Βόρεια Ελλάδα πρέπει να είναι διαρκές και να εκφράζεται με πράξεις.

Όχι να υποκινείται από πολιτικές σκοπιμότητες, κάθε φορά λίγο πριν τη ΔΕΘ και κάθε που πλησιάζουν οι εκλογές».

Πηγή: ertnews.gr