Κυπαρίσσια: Προφυλακίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 31χρονου – Τον σκότωσαν με ένα ξύλο στην παραλία Καρτελά

[ad_1]

Την προσωρινή κράτηση των τριών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 31χρονου υπηκόου Αλβανίας, που βρέθηκε θαμμένος στην παραλία Καρτελά της Κυπαρισσίας αποφάσισαν ομόφωνα η εισαγγελέας και η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.

Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες της στυγερής δολοφονίας βρέθηκαν για περισσότερες από 10 ώρες στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας σε μια «μαραθώνια» ανακριτική διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος κατηγορούμενος , ομοεθνής του θύματος, παραδέχθηκε τη δολοφονία του 31χρονου, από κοινού με τη 30χρονη ελληνίδα και τον 24χρονο Ρομά, με σκοπό τη ληστεία, καθώς το θύμα φέρεται να είχε επάνω του ποσό που ξεπερνούσε τα 10χιλ ευρώ , μέρος των οποίων (5.300€) βρέθηκαν στην κατοχή του κατά την προανακριτική διαδικασία. Αντιθέτως οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή του στο θάνατο του 31χρονου, ισχυρίστηκαν ότι παρέμειναν στο αυτοκίνητο, δεν κατέβηκαν στην παραλία και δεν γνωρίζουν πως προήλθε η δολοφονία του θύματος. Και οι 3 παραδέχθηκαν ότι διασκέδαζαν μαζί με το θύμα , μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου και ότι αποχώρησαν με το ίδιο όχημα με το οποίο κατευθύνθηκαν στην παραλία στην οποία συντελέστηκε το έγκλημα.

Τον σκότωσαν με ένα ξύλο με σκοπό να τον ληστέψουν

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας παρουσιάστηκε και ένα νέο εύρημα που αφορούσε ένα κομμάτι ξύλο 75εκ. με το οποίο τελέστηκε το έγκλημα. Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε κομβικό στην διαδικασία καθώς έκανε τον 33χρονο Αλβανό κατηγορούμενο να αλλάξει την αρχική του κατάθεση και να παραδεχθεί ότι συντέλεσε το έγκλημα. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι σκοπός ήταν να ληστέψουν τον θύμα, όταν είδαν ότι είχε μαζί του αρκετά χρήματα κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν στο καφέ μπαρ στο κέντρο της Κυπαρισσίας. Ως εμπνευστές της ληστείας υπέδειξε την 30χρονη ελληνίδα και τον 24χρονο Έλληνα Ρομά, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, πρώτα από το αυτοκίνητο κατέβηκε η 30χρονη με το θύμα και ακολούθησε ο 24χρονος που του επιτέθηκε με το ξύλινο “γκλομπ”. Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι χτύπησε το θύμα όταν ουσιαστικά είχε επέλθει ο θάνατος του. Να σημειωθεί, ότι το αντικείμενο που αποτέλεσε το φονικό όπλο δεν είχε βρεθεί, και το υπέδειξε στους αστυνομικούς πριν 2 μέρες ο 24χρονος Ρομά.

Ο 33χρονος Αλβανός υπήκοος εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο Ερασμία Λυμπεροπούλου που του όρισε το δικαστήριο , η 30χρονη Ελληνίδα από τον ποινικολόγο Γιώργο Ράλλη και τον Παναγιώτη Καλκαβούρα που ορίστηκε από το δικαστήριο και ο 24χρονος Ρομά από τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα.

Πηγή: ertnews.gr

[ad_2]