Τα ρεβίθια – το βασικό συστατικό του χούμους – είναι θρεπτικά και καλά για την υγεία μας. Είναι γεμάτα με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και περισσότερα από δέκα μικροθρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης ποσότητας ορυκτού χαλκού, διατηρώντας τα μαλλιά και το δέρμα μας όμορφα και υγιή!


Συστατικά

400 γραμμάρια μαγειρεμένα ρεβίθια

100 ml από το νερό

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

1 σκελίδα σκόρδο

ψιλοκομμένος μαϊντανός

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα

χυμό μισού λεμονιού (μπορεί να είναι λίγο παραπάνω)

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Προετοιμασία
Ρίξτε τα στραγγισμένα ρεβίθια στο νερό που βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το ταχίνι, το σκόρδο, το αλάτι και το λεμόνι και ανακατέψτε τα υλικά στο μπλέντερ. Σας συνιστούμε να κρατήσετε δύο κουταλιές της σούπας ρεβίθια για το γαρνίρισμα.

Προσθέστε από πάνω τη γλυκιά πάπρικα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μαζί με τα ρεβίθια που κρατήσατε. Θα ήταν επίσης σκόπιμο το σκόρδο που θα προσθέσετε να το έχετε προηγουμένως καβουρδίσει, ώστε να μην τσιμπάει τόσο πολύ και να προσδίδει μια γλυκύτητα στο χούμους.