Πέταξε με ρεκόρ αγώνων στα 8.52μ ο Τεντόγλου και κράτησε τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ευρώπης


Με άλμα στα 8.52 μέτρα που αποτελεί ρεκόρ αγώνων σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στην τέταρτη προσπάθεια, ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα που κατέκτησε πριν τέσσερα χρόνια στο Βερολίνο και να αναδειχθεί εκ νέου πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, στην διοργάνωση που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά με σταθερά υψηλά άλματα, έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι είναι κλάσεις ανώτερος από όλους τους αντιπάλους του. Οριακά ήταν άκυρος στο πρώτο του άλμα, όμως πέταξε στα 8.23μ στην δεύτερη και στα 8.35μ στην τρίτη, επιδόσεις που ακόμα και αν δεν είχε εκτοξευθει στα 8.52μ θα ήταν ικανές να του χαρίσουν το χρυσό.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι οι επομενες δυο θεσεις του βάθρου κρίθηκαν στα 8.06μ. Αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση για τον τον Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μ. Βρετανία), τον Τομπιας Μοντλέρ (Σουηδία) και τον Ζουλς Πομερί (Γαλλία) που αρχικά κατέκτησαν αντίστοιχα την 2η, την 3η και την 4η θέση. Ωστόσο ο Βρετανός ακυρώθηκε μετά από ένσταση λίγο μετά, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι δυο επόμενοι στα επόμενα σκαλιά του βάθρου.

Οι 46 πόντοι διαφορά από τον δεύτερο είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (ήταν 40 εκατοστά από το 1986). Χαρακτηριστικό επ΄πισης της άνετης νίκης του Τεντόγλου είναι ότι ο Ελληνας πρωταθλητής δεν επιχείρησε καν 5ο και 6ο άλμα.

Matthias Schrader/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved
Ο ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥMatthias Schrader/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Αυτό είναι το δευτερο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε λιγότερες από 10 ώρες, αφού το πρωί αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35χλμ βάδην και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Χάρη σε αυτά τα δυο χρυσά μετάλλια, η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση του σχετικού πίνακα μετά την Γερμανία (εχει 4 χρυσα, 4…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: gr.euronews.com