Ο Έλληνας που μαθαίνει μπάσκετ τους Νορβηγούς


Την τελευταία δεκαετία δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες αναγκάστηκαν να πάρουν τον δύσκολο δρόμο του εξωτερικού, για να βρούνε εργασία που να καλύπτει τις απαιτήσεις τους στο μισθολογικό κομμάτι, αλλά και να ανταποκρίνεται στις σπουδές και τα εφόδια που είχαν συλλέξει.

Μια ιδιαίτερη ιστορία έρχεται από την Νορβηγία, όπου ένας Έλληνας με το πείσμα του κατάφερε να κάνει τους Σκανδιναβούς να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να αρχίσουν να έχουν επιτυχίες στις μικρότερες ηλικίες.

Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Βασίλειος Τσερνισώφ

Πότε πήρες την απόφαση να φύγεις εξωτερικό;

Στη Νορβηγία μετακόμισα τον Οκτώβριο του 2016 αλλά την απόφαση την είχα πάρει πολύ νωρίτερα ήθελα απεγνωσμένα να δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό η αλήθεια είναι ότι την ίδια χρονιά πριν φύγω Νορβηγία συνομιλούσα μέσω manager με μια ομάδα του Βιετνάμ αλλά ευτυχώς η μοίρα μου με έφερε στη Νορβηγία.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες;

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση, Θα έλεγα ότι σε θέματα οικονομικού και επιβίωσης στη Νορβηγία δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Η μεγαλύτερη δυσκολία ίσως να ήταν η προσαρμογή στην κουλτούρα τους, που είναι πάρα πολύ διαφορετική σε σχέση με την δικιά μας. Οι άνθρωποι εδώ πέρα είναι λίγο πιο κλειστοί στον εαυτό τους και είναι δύσκολο θα έλεγα να δημιουργήσεις ευκολότερα πολλές φιλίες και φυσικά μακριά από το σπίτι σου και τους δικούς ανθρώπους είναι δύσκολο για τον όποιον δήποτε σε οπιαδήποτε ξένη χώρα. Επίσης άλλη μια δυσκολία που πιστεύω ότι αντιμετώπισα στην αρχή είναι το νορβηγικό κλίμα χρειάζεται αρκετός χρόνος για να προσαρμοστείς στον περίεργο καιρό τους, στο τσουχτερό κρύο και τις μεγάλες νύχτες…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: e-daily.gr