Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

Ε.Σ.ΠΕ.Θ: Τι ψηφίστηκε για τις κρατήσεις (εισφορές) όσον αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιο;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Μόλις ψηφίστηκε στη ΒτΕ διάταξη, όσον αφορά τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τις κρατήσεις (εισφορές), έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η προσαρμογή στα νέα μισθολογικά δεδομένα, που εισήγαγε ο Ν.4472/2017, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ουσιαστικά προστίθεται στο Ν.4472/2017 εξουσιοδοτική διάταξη, ώστε με κοινή απόφαση (ΚΥΑ) των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών και του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από πρόταση των οικείων Διοικητικών Συμβουλίων, θα καθίσταται δυνατός ο τρόπος υπολογισμού, τόσο του ποσοστού, όσο και του ύψους, των εισφορών κρατήσεων.

Επιπλέον καθορίζεται το ανώτατο ύψος της εφάπαξ χρηματικής αρωγής, που καταβάλλεται σε κάθε ανήλικο τέκνο, αποβιώσαντος στρατιωτικού, στο ποσό των 1000 ευρώ, αντί ενός βασικού μισθού λοχαγού όπως ίσχυε.

Επίσης για αποβιώσαντα στρατιωτικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, καταβάλλεται το ποσό των 2000 ευρώ αντί 2 βασικών μισθών Λοχαγού ως ίσχυε.   

Αναμένεται η ΚΥΑ να δούμε τι ακριβώς θα ισχύσει ως προς το ποσοστό του ύψους των κρατήσεων. Θα υπάρξει μεγάλη μεταβολή ή μηδαμινή;    

Δείτε εδώ σε PDF μορφή την τροπολογία που ψηφίστηκε.

 

Attachments:
Download this file (10487717.pdf)10487717.pdf[ ]602 kB
Βρίσκεστε εδώ: Home Νομοθεσία Ε.Σ.ΠΕ.Θ: Τι ψηφίστηκε για τις κρατήσεις (εισφορές) όσον αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιο;