Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

Ο κ. Παν. Ηλιόπουλος για τη βαθμολογική ανισότητα μεταξύ Αξκών Ειδικής Κατάστασης

 
Αναφορά κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος για το ζήτημα της Υπηρεσιακής Εξέλιξης Στελεχών Ειδικής Κατάστασης, μετά από σχετικό αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας με το υπ' αριθμ. 22/2017 έγγραφο.
 
Συγκεκριμένα με την αναφορά αναφύεται αδικία εις βάρος Αξιωματικών των ΑΣΣΥ Ειδικής Καταστάσεως (Ελαφράς Υπηρεσίας - Υπηρεσίας Γραφείου) που ενετάχθησαν μετά την έναρξη ισχύος  του Ν. 3883/2010, καθώς η βαθμολογική τους εξέλιξη τερματίζεται βιαίως.
 
Δηλαδή Αξιωματικός που έτυχε να πάσχει από ανίατη ή δυσίατη πάθηση μετά την έκδοση του νόμου τιμωρείται με τη στασιμότητα στο βαθμό του Υπολοχαγού, ενώ Αξιωματικός των ΑΣΣΥ που ενετάχθη πριν την έναρξη ισχύος του νόμου (λόγω ανάλογης παθήσεως), με τα ίδια προσόντα και έτη υπηρεσίας, προάγεται στον καταληκτικό βαθμό του Αντισυνταγματάρχη.
 
Ο κ. Παν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι οι "Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου" βάσει της διάταξης του άρθρου 4 παρ.1 του Συνταγμάτος και συνεπώς καθίσταται αναγκαία η άρση αυτής της καταφανούς αδικίας.
 
Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ ευχαριστεί τον βουλευτή ο οποίος αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του για το θέμα που ταλανίζει τα συγκεκριμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
 
 
 
 
 
 
Βρίσκεστε εδώ: Home Νομοθεσία Ο κ. Παν. Ηλιόπουλος για τη βαθμολογική ανισότητα μεταξύ Αξκών Ειδικής Κατάστασης