Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

"Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό".

Ο Οικονομικός Σύμβουλος και Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Θ Λγος (Ο) ε.α κ. Ηλίας Νατσιούλας

σχολιάζει και αναλύει πλήρως τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο σε «φερόμενες» αυξήσεις 15% (150€ έως 300€) σε συνταξιούχους στρατιωτικούς μετά την 1-7-2016.

 

 

Ενημέρωση του Λγου (Ο) ε.α. Ηλία Νατσιούλα

 

Με αφορμή ερωτημάτων για αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες με τίτλους  «Αυξάνονται οι συντάξιμες αποδοχές των στρατιωτικών κατά 15%» σας γνωρίζω τα παρακάτω:

 

Όποιος διαβάσει  μόνο τον τίτλο ή δεν έχει την οικονομική κατάρτιση να διαβάσει το περιεχόμενο του άρθρου, να το αναλύσει σε βάθος θα ισχυριστεί και θα αναρωτηθεί ότι, αν ήταν να πάρει σύνταξη 1000 ευρώ μέχρι 30 Ιουν 2016 τώρα θα πάρει 1150 ευρώ; Αύξηση 150€;;;!!!

 

Για τους συνταξιούχους των 1.700€ θα μιλούσαμε για αύξηση 255€;;;!!!

 

Ανάλογους τίτλους σε διαφορές ιστοσελίδες, που τους αναρτά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) διαβάζουν οι δανειστές και το ΔΝΤ.

 

Στα πλαίσια μεταξύ σοβαρού και αστείου θα μπορούσαν να πουν οι δανειστές στον κ. Τσακαλώτο « εμείς κάνουμε ασφαλιστική μεταρρύθμιση , κόβοντας τις συντάξεις και εσείς διαδίδετε  ότι σας δίνουμε αυξήσεις!!! Να κόψουμε και άλλα για να κλείσει η αξιολόγηση, μην στεναχωριέστε θα πεισθούν οι πολίτες σας ότι δίνουμε αυξήσεις στους στρατιωτικούς και θα δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός!!!

 

Τι συμβαίνει όμως και η ΠΟΕΣ στην ιστοσελίδα της δόθηκε αυτός ο ωραίος στο άκουσμα τίτλος;

 

Τι δεν λένε οι συντάκτες της ανακοίνωσης;  ή γιατί δημοσιεύθηκε μια ανάλυση για ένα τμήμα του υπολογισμού της σύνταξης που ουδεμία σχέση έχει με το τελικό αποτέλεσμα (ποσό πληρωτέο); Δηλαδή με αυτό το ποσό που θα πάει στην τσέπη του συνταξιούχου στρατιωτικού;

 

Που αποσκοπούν αυτού του είδους οι ανακοινώσεις;

 

Με απλά λόγια και με ένα παράδειγμα δείτε τι συμβαίνει:

 

Ναι μεν αυξάνονται οι συντάξιμες αποδοχές καθώς υπολογίζονται και τα δώρα αλλά ο συντελεστής αναπλήρωσης που υπολογίζονται αυτές οι συντάξιμες αποδοχές ανέρχεται το ανώτερο σε 42%  με 40 χρόνια υπηρεσίας,  όταν με το προηγούμενο καθεστώς αυτό το ποσοστό ανέρχονταν σε άνω του 70%.

 

Με ένα «μπακαλικο παράδειγμα» αν κάποιος με 40 χρονιά υπηρεσίας είχε συντάξιμες αποδοχές 2000 ευρώ  θα λάμβανε στο χέρι με τον παλιό τρόπο μια σύνταξη ύψους 1400€.

 

Τώρα που υπολογίζονται και τα δώρα (12μηνος Μ.Ο.) και αυξάνονται, όπως μας λέει και ο συντάκτης της ενημέρωσης,  κατά 15% οι νέες συντάξιμες αποδοχές θα είναι 2.300€ αντί για 2000€. Δηλαδή 300 ευρώ αύξηση, αλλά αυτό που δεν γράφεται, γιατί άραγε; είναι ότι στο παράδειγμα αυτό με 40 χρόνια ο συντελεστής αναπλήρωσης είναι 42%. Δηλαδή 2.300*42%=966€  σύνταξη με τον νέο τρόπο υπολογισμού.

 

Τι έγινε και από 1400 με το παλιό σύστημα φτάσαμε στα 966 με το νέο σύστημα;

 

Γιατί δεν αυξήθηκε κατά 300€ και το πληρωτέο ή κατά 15%;

 

Όποιος μπει στο  site του κ, Καρασσαβίδη και κάνει υπολογισμούς βλέπει και με τα μάτι του το κουστούμι των μειώσεων από τον νέο τρόπο υπολογισμού και την προσωπική διαφορά που θα έχει.


Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

Abraham Lincoln (1809-1865 , Αμερικανός πρόεδρος)

Βρίσκεστε εδώ: Home Άρθρα "Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό".