Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

Οι Ενώσεις Στρατιωτικών δεν ανήκουν στον Τσουκαράκη ούτε όμως σε κανέναν άλλο

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Κανείς μας δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το φαινόμενο των Ενώσεων Στρατιωτικών που ουσιαστικά προϋπήρχαν της κρίσης αλλά “θέριεψαν” εξαιτίας της δεν “ανήκει” σε κανέναν. Ούτε στον Τσουκαράκη που ξεκίνησε με τον ΣΥΣΜΕΔ ,ούτε σε οποιονδήποτε άλλο! Όσο πιο σύντομα όλοι μας και κυρίως οι πολιτικοί το καταλάβουν τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Γιατί το ζητούμενο είναι να μην γίνει ζημιά σ΄ αυτές κι όχι στον Τσουκαράκη ή σ΄ όσους φέρονται τώρα να τον αμφισβητούν .

Αφορμή για τις παραπάνω διαπιστώσεις είναι η διαφαινόμενη “σύγκρουση” στο “στρατόπεδο” των στρατιωτικών που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση των Ενώσεων Στρατιωτικών. Και λέμε διαφαινόμενη ,γιατί όσοι φέρονται να ασκούν κριτική στον πρόεδρο της ΠΟΕΣ δεν το κάνουν ανοιχτά αλλά με αιχμές “γενικώς και αορίστως” . Κάνουν λόγο για προσπάθεια κομματικοποίησης των Ενώσεων επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτοί οι ίδιοι είναι “υπέρ της ενότητας”.

Πρώτα απ΄ όλα να αναρωτηθούμε: υπήρξε πρόβλημα ενότητας στο μέτωπο των στρατιωτικών; Που εκδηλώθηκε αυτό το πρόβλημα; Αν εξαιρέσουμε την ενόχληση που το τελευταίο διάστημα εκφράζεται συστηματικά από μία Ένωση ,αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας ,δεν υπάρχει κάτι ή κάποιος που να έθεσε θέμα ενότητας. Και η ενόχληση αυτή μπορεί να είναι και θεμιτή  και αναγκαία. Μόνο που το “κοινό ανακοινωθέν” που ακολούθησε από τρεις Ενώσεις Στρατιωτικών δημιουργεί σκέψεις.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι προς το παρόν τουλάχιστον όλοι αποφεύγουν να πουν τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, περισσότερα ΕΔΩ

Βρίσκεστε εδώ: Home Άρθρα Οι Ενώσεις Στρατιωτικών δεν ανήκουν στον Τσουκαράκη ούτε όμως σε κανέναν άλλο