Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΚΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΠΕΘ

 

 

ΘΕΜΑ :  Διάφορα (Αίτηση Διάθεσης Χώρου Στέγασης ΕΣΠΕΘ)

 

ΣΧΕΤ:     α. Ν.1264/1982 (Συνδικαλιστική Νομοθεσία)

              β. Ν.4407/2016

              γ. Ν.4494/2017

              δ. Καταστατικό Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας

              ε.  Η υπ΄ αριθμ. 89/27-09-2016 Διάταξη Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Ειρηνοδικείου Λάρισας.

            στ.  Η υπ.’ αριθμ. 20/08 Φεβ 17/Επιστολή της ΕΣΠΕΘ

              ζ.  Η υπ΄αριθμ. 38/24 Φεβ 18 Επιστολή της ΕΣΠΕΘ

 

              Στρατηγέ

          Σας αναφέρουμε, σε συνέχεια των (στ) και (ζ) σχετικών, δια των οποίων υποβάλλαμε αίτημα συνάντησης μαζί σας και παραχώρησης κατάλληλου χώρου στέγασης γραφείων της ΕΣΠΕΘ, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 16 §4 του (α) σχετικού και άρθρου 50 §10 του (β) ομοίου αντίστοιχα, τα ακόλουθα:

          α.    Η Ένωση, όπως σίγουρα γνωρίζετε και όπως άλλωστε σας ενημερώσαμε σε παλαιότερή μας συνάντηση, έχει ως έδρα την πόλη της Λάρισας και τα μέλη της υπηρετούν σε Μονάδες, Καταστήματα και Υπηρεσίες των Ε.Δ, που εδρεύουν στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλίας. Ιδρύθηκε και  συστάθηκε ως σωματείο το έτος 2012 και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της σε εθνικό επίπεδο.

          β.    Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα της §10 του άρθρου 50 του  (β) σχετικού, ορίζεται ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία δύναται να εδρεύουν σε χώρο εντός Στρατοπέδου, που τους παραχωρείται για το λόγο αυτό από τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς της Περιφέρειας ή της Περιφερειακής Ενότητας, στην έδρα της οποίας ευρίσκονται οι Ενώσεις.

          Κατόπιν των παραπάνω, είμαστε στην πραγματικά δυσάρεστη θέση, με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπό σας,  να επανέλθουμε στο ζήτημα της παραχώρησης καταλλήλου χώρου για τη στέγαση των γραφείων της Ένωσης, επειδή όπως γίνεται αντιληπτό το ζήτημα είναι άκρως σημαντικό για την απρόσκοπτη, ομαλή λειτουργία της Ένωσης, μέσα στα θεσμικά δημοκρατικά πρότυπα που κελεύει το Σύνταγμα της Χώρας, προς ικανοποίηση των εκατοντάδων μελών της, τα οποία αναμένουν στωικά να παραχωρηθεί ένας χώρος δημιουργικής  συνάθροισης και γόνιμου δημοκρατικού διαλόγου, αυστηρά στα πλαίσια λειτουργίας που περιλαμβάνονται στα (α) έως (δ) σχετικά.

          Λόγω τη παρέλευσης ικανού χρονικού διαστήματος από το αρχικό μας αίτημα, παρακαλούμε θερμά όπως ενσκήψετε στην επίλυση του στεγαστικού μας προβλήματος, κατά τρόπο αποδοτικό. Σε περίπτωση δε, που η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ αδυνατεί να ικανοποιήσει το ως άνω αίτημα, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας, ώστε να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε το στεγαστικό πρόβλημα, απευθυνόμενοι σε άλλους φορείς όπως επί παραδείγματι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σας καθιστούμε γνωστό ότι τα οικονομικά της Ένωσης είναι ιδιαιτέρως χαμηλά, καθόσον δεν επιβαρύνει τα μέλη της, στην παρούσα δύσκολη, οικονομικά, φάση και ως εκ τούτου αδυνατεί να καλύψει το στεγαστικό της πρόβλημα καταβάλλοντας ενοίκιο ή άλλες δαπάνες που επισύρει η στέγαση.

          Στρατηγέ, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων, βέβαιοι για τη θετική σας ανταπόκριση και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Με βαθύτατο σεβασμό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Κωνσταντίνος Παπαδούλης

Ανθστης (ΤΧ)

6955390657

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

Χρήστος Καρανάσιος

Ανθστης (ΤΧ)

6936178253

Παρέμβαση Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ {Ιωάννινα - 2/12/2017}

 
Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ από την πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε το άρθρο 12 Ν.4387/2016, ανέδειξε την αδικία άμεσα, ενώ ταυτόχρονα συμπαρίσταται περίτρανα στον αγώνα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του.
 
Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, με το μέλος του Ιωάννα Λένη έκανε τη συνημμένη στο παρόν παρέμβαση στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από 30 Νοε έως 2 Δεκ 2017. 
 
Ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιο Πατούλη αλλά και όλους τους συνέδρους για τη δυνατότητα που τους έδωσαν να ακουστεί και η δικιά τους φωνή. 
 
Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι όχι μόνον στηρίζουν την προσπάθεια του Συλλόγου αλλά θα επιθυμούσε την από κοινού δράση όπου αυτό είναι εφικτό.
 
Διαβάστε παρακάτω την Παρέμβαση Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα από μέλος του συλλόγου ΑΞ.Ι.Α: 

Κύριε πρόεδρε της ΚΕΔΕ, κυρίες και κύριοι σύνεδροι, κατ’ αρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, που ανταποκριθήκατε στο αίτημά μας να παραστούμε στο Συνέδριό σας και να προσπαθήσουμε να κάνουμε γνωστή την αδικία που υφίσταται ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας μετά την εφαρμογή του νόμου για τις συντάξεις χηρείας, του νόμου Κατρούγκαλου.

Ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ, τα αρχικά του οποίου σημαίνουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, είμαι επιφορτισμένη με το βαρύ χρέος να σας παρουσιάσω την αδικία που υφίστανται οι γυναίκες –κι όχι μόνο- που έχασαν νωρίς τους συζύγους τους, μαζί κι εγώ, και προσπαθούμε να επιβιώσουμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, προσδοκούμε ότι θα αντιμετωπιστούμε από την πολιτεία με ΙΣΟΤΗΤΑ και ζητάμε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σας στον αγώνα μας κατά του νόμου για τις συντάξεις χηρείας.

Στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας, αυτή του θανάτου των ανθρώπων μας, θα περιμέναμε την πολιτεία αρωγό στο πλευρό μας, όπως γίνεται σε όλα τα ευνομούμενα κράτη. Αντ’ αυτού δεχόμαστε άδικη και ανεξήγητη επίθεση από την κυβέρνηση.

- Έβαλαν απαράδεκτα ηλικιακά κριτήρια χορήγησης σύνταξης χηρείας λες και οι ορφανικές οικογένειες έχουν το δικαίωμα της επιλογής.

- Μείωσαν το ποσοστό χορήγησης σύνταξης στο 50 από το 70%, που ήταν προσφάτως.

- Επαναϋπολογίζουν άμεσα τις συντάξεις των εκλιπόντων θεωρώντας τις μεταβιβάσεις των ήδη συνταξιούχων ως καινούργιες.

Δε φτάνει δηλαδή που κατακρεουργήθηκε η σύνταξη του συζύγου, όταν αυτός ήταν εν ζωή, όπως στους περισσότερους Έλληνες, αλλά επιβάλλουν με αναλγησία πολλαπλές τιμωρίες στις ορφανικές οικογένειες.

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, νιώθουμε ότι υφιστάμεθα ΔΙΩΓΜΟ, άδικο και ανεξήγητο ΔΙΩΓΜΟ μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Θέλω λοιπόν, να καταστήσω σε όλους σαφές ότι ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ από κανέναν. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τα χρήματα των συζύγων μας που έχουν παρακρατηθεί ως εισφορές από τους μισθούς τους. Είναι αδιανόητο να μας τιμωρεί η πολιτεία γιατί χηρεύσαμε νωρίς. Η ΧΗΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Σας καλούμε να στηρίξετε τον αγώνα μας. Ξέρετε, αρκετές από μας γνωρίζαμε –και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου- ότι οι σύζυγοί μας θα φύγουν από κοντά μας νωρίς, λόγω της ασθένειας τους… κι εκείνοι το γνώριζαν κι ανησυχούσαν για το τι θα γίνει μετά … μα δεν το βάλαμε κάτω… Δε θα το βάλουμε κάτω ούτε και τώρα, μέχρι να δικαιωθούμε… Το οφείλουμε εξάλλου στις οικογένειές μας, σε μας τις ίδιες και κυρίως στους ΑΓΓΕΛΟΥΣ μας…

Σας ευχαριστώ

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Προέδρου της Ε.Σ.ΠΕ.Θ στον Σχη (ΤΧ) ε.α κ. Παπαπαρίση Απόστολο

Ανεξαρτήτως του αν είναι κάποιος υπέρ η κατά της δημιουργίας των ενώσεων εν ενεργεία Στρατιωτικών, που είναι πλέον γεγονός και με νόμο του Κράτους, η παρούσα ενδιαφέρουσα συνέντευξη δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς συναδέλφους και μη, να ενημερωθούν εκτενέστερα επί του θέματος αυτού αλλά και επί των τελευταίων εξελίξεων.

Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί για τη σοβαρότητα και την πληρότητα των απαντήσεων - απόψεων του Προέδρου του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ κ. Στέφανου Κουκουράβα, σχετικά με τη Συλλογική Έκφραση των Στρατιωτικών, που όπως μας διαβεβαίωσε αντικατοπτρίζουν τις αντίστοιχες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΠΕΘ.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ...

 

Καλή ανάγνωση!!!

ΠΗΓΗ: https://apostolospapaparisis.blogspot.gr/2017/08/pomens-i-poes-sinentefksi-koykoyrava-espeth.html 

 

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Σ

Με έγγραφο οι στρατιωτικοί της Ηπείρου προς την ΠΟΕΣ,  ενημερώνουν το Προεδρείο της Ομοσπονδίας για την υποχρέωση τους εκ του Καταστατικού, όσον αφορά τα συνέδρια που δεν γίνανε κατά τα προηγούμενα έτη,  με τους συνέδρους που είχαν εκλεγεί για 3 χρόνια από τον Απρίλιο του 2014, καθώς επίσης ότι δεν έχουν προβεί σε οικονομικό απολογισμό  της Ομοσπονδίας για τα έτη 2014, 2015 και 2016 και ουδεμία απάντηση δόθηκε στα παραπάνω ερωτήματα.

 

Αντί αυτού η ΠΟΕΣ τους ζητά μέσα με επτά (7) ημέρες από τις οποίες οι τρείς (3) είναι αργίες να προκηρύξουν εκλογές για εκλέκτορες κάτι που αντιτίθεται και στο καταστατικό της ΠΟΕΣ.

 

Εμμέσως πλην σαφώς επιδίωξη της Ομοσπονδίας είναι να μην υπάρξει καμία άλλη εκπροσώπηση, καθότι λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος επιδιώκεται ο αποκλεισμός των μελών της ΕΣΠΕΗΠ από τη συμμετοχή τους στο συνέδριο της 01 Απριλίου, καθώς επίσης και των αρχαιρεσιών της 02 Απριλίου 2017.

 

Η κοροϊδία, ο αποκλεισμός και ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει εάν θέλουμε μια Υγιή, αληθινή και σωστή Ομοσπονδία.

 

Διαβάστε όλο το έγγραφο της ΕΣΠΕΗΠ παρακάτω:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣ-ΠΟΕΣ.pdf

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες