Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ, χαιρετίζει την ανακοίνωση της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ, όσον αφορά τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος

Λάρισα, 17 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣ  : Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ                                                                          

ΚΟΙΝ.  : ΜΜΕ – Στρατιωτικοί Συντάκτες   

                                               

            Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), χαιρετίζει και προσυπογράφει την ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ), η οποία αφορά την διανομή του κοινωνικού μερίσματος και την λήθη που επέδειξε η Κυβέρνηση προς τους στρατιωτικούς. 

Δυστυχώς (η Κυβέρνηση) για ακόμη μια φορά ξεχνά και προκαλεί! Προκαλεί με αυτή την κίνηση της, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι λόγω των τεράστιων περικοπών που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, μεγάλος αριθμός συναδέλφων, κυρίως χαμηλόβαθμων, έχει περιέλθει σε απόγνωση,

Άλλωστε ως Ε.Σ.ΠΕ.Θ, προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε εκφράσει εντόνως στο παρελθόν την αντίθεσή μας, στην εφαρμογή του νέου  ειδικού μισθολογίου (σύμφωνα με το Ν.4472/2017), το οποίο αποτελεί για την Ένωσή μας «γονατογράφημα», και πιστεύουμε ότι με την εφαρμογή του θα πληγεί η ραχοκοκαλιά των ΕΔ, τα χαμηλόβαθμα στελέχη ως επί το πλείστον, οι οποίοι θα νιώσουν τη νέα οικονομική λαίλαπα. 

Επιπλέον ξανατονίζουμε, ότι είμαστε ο μόνος κλάδος που υπέστη αλλεπάλληλες περικοπές του εισοδήματός του, με αποτέλεσμα να αποτελούμε την  κύρια πηγή της άντλησης του διανεμόμενου πλεονάσματος. Κατά την γνώμη μας πιστεύουμε πως καλώς θα χορηγηθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή, αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την άποψη ότι οι στρατιωτικοί είναι πλούσιοι ή απόγονοι εύπορων οικογενειών, όπως κάποιοι διατείνονται.

Καθημερινά ο εκάστοτε συνάδελφος καλείται να εκπληρώσει την αποστολή του, με μισθούς πείνας και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μακριά από τον τόπο τους.

Πεποίθησή μας είναι πως οι περισσότεροι εκ των συναδέλφων είναι βιοπαλαιστές και  ήρωες της σύγχρονής  ζωής, προσπαθώντας να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους από τον μηνιαίο τους μισθό που και σε αυτόν σε πολλές των περιπτώσεων συμβάλουν ακόμα και οι γονείς τους.

Μια εκ των Περιφερειακών Ενώσεων των στρατιωτικών, η οποία ανέδειξε και αναδεικνύει καθημερινά τα προβλήματα, που ταλανίζουν τα στελέχη των ΕΔ, είναι η ΕΣΠΕΗΠ.

Τη θεωρούμε σύμμαχο και συνοδοιπόρο και οι στόχοι μας τείνουν προς την ίδια κατεύθυνση, πάντοτε με γνώμονα και πρώτιστο κριτήριο, τον συνάδελφο. 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

 Στέφανος Κουκουράβας

6983531360

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

 Νικόλαος Γκαμπλιάς

6937024917,  *7024917

Βρίσκεστε εδώ: Home Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ, χαιρετίζει την ανακοίνωση της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ, όσον αφορά τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος