Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

Ε.Σ.ΠΕ.Θ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Ν.4494/2017)

 

 

Αρ.  Πρωτ. : 88/2017

Λάρισα, 05 Νοεμβρίου 2017

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

ΘΕΜΑ:  Νομοθετικό Έργο (Ν.4494/2017)

 

Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων του Ν.4494/2017, δια του οποίου ρυθμίζονται θέματα του ΥΠΕΘΑ, η Ε.Σ.ΠΕ.Θ αισθάνεται την ανάγκη να χαιρετήσει την καθιέρωση των άρθρων (1, 2, 3, 4, 5, 6, 12, 13, 14, και 37) ως Νόμο πλέον του Κράτους, το περιεχόμενο των οποίων φρονούμε ότι κινείται προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού, της μετεξέλιξης και της βελτιστοποίησης της διοικητικής λειτουργίας των Ε.Δ, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο για την πατρίδα χρονικό σημείο.

 

Η σχεδόν διακομματική στήριξη αυτών των διατάξεων, συνιστά για εμάς δικαίωση και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Αναγνωρίζουμε το ενδιαφέρον με το οποίο η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α περιβάλλει το στρατιωτικό προσωπικό και μας τιμά εξαιρετικά το γεγονός όταν αυτό ενδιαφέρον συμπίπτει με τις δικές μας αγωνίες. Δηλώνουμε  την απόλυτη ικανοποίησή μας που οι ανησυχίες που μας διακατέχουν, γίνονται κτήμα των πολιτικών δυνάμεων και αναδεικνύονται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού.   

           

Εν αντιδιαστολή με τα παραπάνω, εκφράζουμε δημόσια την απογοήτευση και την ανησυχία που μας διακατέχει για τον προβληματικό χαρακτήρα του άρθρου 26, το οποίο λόγω της ατελούς διατύπωσής του, δεν αποσαφηνίζει με τρόπο σαφή και εμφατικό τη δυνατότητα των Ενώσεων Περιφερειών να συνεχίσουν απρόσκοπτα και δημοκρατικά τη λειτουργία τους και την προσφορά τους προς τον συνάδελφο, με τρόπο θεσμικό και εναρμονισμένο απόλυτα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Οι Ενώσεις μεγαθήρια του χώρου, που θεμελίωσαν και εδραίωσαν τη συλλογική έκφραση των Ελλήνων στρατιωτικών, που έδωσαν θεσμική υπόσταση στο δευτεροβάθμιο σωματείο (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών), που έβγαλαν από την αφάνεια τα προβλήματα του Έλληνα στρατιωτικού, που η δράση και το έργο τους αναγνωρίστηκε και αναγνωρίζεται καθημερινά, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, δεν περιλαμβάνονται ρητά στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, για λόγους προφανείς που αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής.   

           

Σε όσους μεθοδεύουν τη φίμωσή μας, δηλώνουμε απερίφραστα ότι τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το ηθικό μας, απεναντίας χαλυβδώνουν τη βούλησή μας να εργαστούμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αυταπάρνηση. Παραμένουμε πιστοί στο δόγμα μας ότι «οι αριθμοί σε κάνουν μεγάλο, αλλά η εμπιστοσύνη και η καθολική αναγνώριση των συναδέλφων σε κάνει ακόμη μεγαλύτερο», το οποίο φαντάζει προς όλους εμάς βαριά παρακαταθήκη και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

 

Αυτή η πεποίθησή μας, μας επιβάλλει να αναγνωρίσουμε και να εστιάσουμε, στην παρούσα φάση, στα θετικά και μόνο σε αυτά. Ως εκ τούτου, επιθυμούμε να εκφράσουμε την ευαρέσκεια μας προς τα μέλη μας για τη συμπαράστασή τους, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) για την αρωγή της, καθώς και όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο στηρίζουν το έργο μας και προβάλλουν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ε.Σ.ΠΕ.Θ (ΜΜΕ, στρατιωτικοί συντάκτες, Βουλευτές, Πολιτευτές κλπ). 

 

Η πολιτική από αρχαιοτάτων ετών είναι συνυφασμένη με το όραμα, την έμπνευση για τη διασφάλιση ενός καλύτερου αύριο. Συνεπώς, θα ήταν μεγάλη παράλειψη εκ μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε όσες πολιτικές δυνάμεις, καθώς και τους εκπροσώπους αυτών, που υιοθέτησαν, κατά περίπτωση, κοινές ή συναφείς θέσεις με αυτές τις Ε.Σ.ΠΕ.Θ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, πολύ δε περισσότερο όταν η πλειοψηφία τους διαχρονικά αναγνωρίζει την ακηδεμόνευτη προσπάθειά μας και συμπαρίσταται στις δράσεις μας.  

  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

-Ο-

Πρόεδρος

 

Στέφανος Κουκουράβας

6983531360

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

Νικόλαος Γκαμπλιάς

6937024917,  *7024917

Βρίσκεστε εδώ: Home Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου Ε.Σ.ΠΕ.Θ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Ν.4494/2017)