Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

Εισακούσθηκε η Ε.Σ.ΠΕ.Θ: Ερώτηση στον Υ.ΕΘ.Α από τον τομέα Άμυνας της ΝΔ για το θέμα των Οδοιπορικών Εξόδων.

Αρ. Πρωτ. 76/2017

Λάρισα,14 Ιουλ 2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

Οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης Βουλευτής Β’ Αθηνών και κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης Βουλευτής Ν. Έβρου, συνυπέγραψαν κοινή ερώτηση προς τον Υ.ΕΘ.Α με αντικείμενο: «Αναφορικά με την έκδοση του ΠΔ για τα οδοιπορικά έξοδα των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ», θέμα το οποίο ανέδειξε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) με την υπ.’ Αριθμ./16 Ιουνίου 2017 Ανοικτή Επιστολή της, η οποία απεστάλη στις 2 Ομοσπονδίες (Π.Ο.Ε.Σ & Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) που δραστηριοποιούνται παράλληλα στο χώρο της συλλογικής έκφρασης των Στρατιωτικών, με το οποίο ζητούσε την ανάδειξη του θέματος, χωρίς δυστυχώς να αναληφθεί καμία απολύτως πρωτοβουλία.

Αντιθέτως, με μεγάλη μας ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι Βουλευτές του Τομέα Άμυνας της Ν.Δ, οι οποίοι ήταν αποδέκτες της επιστολής, ενεργοποιηθήκαν θέτοντας καίρια ερωτήματα προς τον κ. Υ.ΕΘ.Α σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να δρομολογήσει ή όχι την έκδοση του ΠΔ, που απαιτείται σύμφωνα το άρθρο 15 του Ν.4336/2015.

Η μη έγκαιρη συμμόρφωση της Πολιτείας έχει συσσωρεύσει πολλά προβλήματα στον κλάδο μας, καθότι πολλά στελέχη αναμένουν τη μετάθεση τους, μη γνωρίζοντας μέχρι στιγμής, με πιο τρόπο θα λάβουν τα οδοιπορικά έξοδα.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ ευχαριστεί τους κ. Βουλευτές για το ενδιαφέρον τους και ευελπιστούμε για την επίλυση του εν λόγω θέματος, καθώς επίσης και την ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών επί άλλων θεμάτων που ταλανίζουν τα στελέχη των Ε.Δ.

 

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

-Ο-

Πρόεδρος

  

Στέφανος Κουκουράβας

6983531360

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

  

Νικόλαος Γκαμπλιάς

6937024917,  *7024917

Δείτε την ερώτηση 

 

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα Εισακούσθηκε η Ε.Σ.ΠΕ.Θ: Ερώτηση στον Υ.ΕΘ.Α από τον τομέα Άμυνας της ΝΔ για το θέμα των Οδοιπορικών Εξόδων.