Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

Οι συνταγές της Φωτεινής

Μπισκοτάκια Σκυλάκια

 

Υλικά που θα χρειαστούν για περίπου 40 μπισκότα:

Υλικά για τα μπισκότα

500 – 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ.  βούτυρο  ή ΒΙΤΑΜ σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

2 βανίλιες

100 γρ. κακάο

1 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Υλικά για τη διακόσμηση

Κουβερτούρα σε σταγόνες (για τα μάτια)

Καραμέλες smarties ή κουβερτούρα σε σταγόνες ροζ με γεύση φράουλα (για τη μύτη)

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. 

Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σε ένα μπολάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι  και τις βανίλιες.

Στη συνέχεια παίρνουμε από το μείγμα του αλευριού και το ρίχνουμε στο υγρό μίγμα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια.

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε στα δύο. Στη μισή ρίχνουμε το κακάο και ζυμώνουμε ώστε να αναμιχθεί καλά. Παίρνουμε τις 2 ζύμες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Παίρνουμε τις ζύμες και τις ανοίγουμε με ένα πλάστη, σε φύλλο πάχους μισό εκατοστό περίπου.

Με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς, κόβουμε τις ζύμες.

Τις λευκές καρδιές τις αφήνουμε ως έχουν. Τις μαύρες τις κόβουμε στη μέση για να κάνουμε τα αυτιά.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τις λευκές καρδιές ανάποδα και στο πάνω μέρος (όπως στη φωτογραφία) τοποθετούμε τις κομμένες μαύρες, δεξιά κι αριστερά για αυτιά.

Βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας πιέζοντάς τες για να σχηματιστούν τα μάτια και η μύτη.

Ψήνουμε για 8 – 10 λεπτά.

  

 

 

Καλή επιτυχία !!!!!!

Βρίσκεστε εδώ: Home Άρθρα Μελών και Φίλων ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ