Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

Ε.Σ.ΠΕ.Θ: Συνάντηση με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δριτσέλη και Σιμορέλη

Αρ.  Πρωτ.:  96/2017

Λάρισα, 14 Δεκ 2017

ΠΡΟΣ   : Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ                                                                        

ΚΟΙΝ.  : ΜΜΕ – Στρατιωτικοί Συντάκτες                                                                             

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Συνάντηση με τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων

κο Σιμορέλη Χρήστο και κα Δριτσέλη Παναγιώτα.

 

Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, ο ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Κουκουράβας και το μέλος του Δ.Σ κ. Ευθύμιος Φασούλας, πραγματοποίησαν συνάντηση με τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων, κο Σιμορέλη Χρήστο και κα Δριτσέλη Παναγιώτα.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκε υπόψη των Βουλευτών, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από 25ετή υπηρεσία να τοποθετούνται σε τόπο προτίμησης, μια επίκαιρη και επιτακτική ανάγκη, καθώς και απαίτηση των μελών τόσο της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, όσο και της Ομοσπονδίας (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), μετά και τη βίαιη επέκταση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών σύμφωνα με το Ν.3865/2010 (ΦΕΚ 120 Α’), καθώς επίσης και τις επώδυνες αυξήσεις των εισφορών για την αναγνώριση πρόσθετων ετών ασφάλισης, πραγματικών ή πλασματικών, βάσει του Ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85 Α’), οι οποίοι ουσιαστικά αποκλείουν κάθε σκέψη για οικειοθελή αποχώρηση όσων θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, πριν τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου ετών εργασίας των 40 ετών.

Δόθηκε ΥΠΟΜΝΗΜΑ από τον Πρόεδρο, το οποίο εμπεριείχε αναλυτικά την παρακάτω πρόταση της Ένωσης: «Μετά την παρέλευση 25 ετών συνολικής υπηρεσίας, το στέλεχος μετατίθεται υποχρεωτικά σε Μονάδα ή Υπηρεσία του τόπου προτίμησής του και εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, μετατίθεται σε Μονάδα ή Υπηρεσία του οικείου ή άλλου Κλάδου των ΕΔ που απέχει το ανώτερο 60 χιλιόμετρα οδικώς από τον τόπο προτίμησης και εντός της περιφερειακής ενότητας στην οποία υπάγεται, με δυνατότητα αδιάλειπτης παραμονής μέχρι την αποστρατεία του στελέχους. Εξαιρούνται όσοι αιτούνται την τοποθέτησή τους σε θέση υψηλής ευθύνης (ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί απόφοιτοι ΑΔΙΣΠΟ ή ΑΣΠ - ΣΕΘΑ), στο πλαίσιο της μετεξέλιξής τους σε ανώτερες βαθμίδες της Ιεραρχίας και όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το ελάχιστο όριο των πέντε (5) μεταθέσεων. Μετά τη συμπλήρωση των ανωτέρω ορίων ή τη συμπλήρωση 30 ετών συνολικής υπηρεσίας, το στέλεχος υπάγεται, εφόσον το επιθυμεί και δίχως άλλες προϋποθέσεις, στις ανωτέρω διατάξεις».

Τονίσαμε και εξηγήσαμε ως Ε.Σ.ΠΕ.Θ ότι προ ολίγων μόλις ετών, καθιερώθηκε δειλά - δειλά η παραμετροποίηση της διαδικασίας των μεταθέσεων, βάζοντας εν μέρει στην άκρη τα πολιτικά πελατειακά συμφέροντα που είχαν ως βασική επιδίωξη τη διαρκή ομηρία των στελεχών (ψηφοφόρων), κατάλοιπο της πρώιμης μεταπολιτευτικής περιόδου.

Ειδικότερα τονίσαμε ότι, για την, κατά το δυνατόν, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων που ταλανίζουν το προσωπικό, απαιτείται η στήριξη με έργα και όχι με λόγια (οι προθέσεις δεν αρκούν). Ενημερώσαμε ότι ήδη αρκετοί συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν αρκετά χρόνια επαγγελματικής προσφοράς, αντιμετωπίζουν σήμερα τα πλέον οξυμένα οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης, αδυνατούν να συντηρήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους.

Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και υπήρξε υπόσχεση από την πλευρά των Βουλευτών ότι θα αναδείξουν το συγκεκριμένο θέμα το οποίο χρήζει άμεσης επίλυσης μετά την επέκταση του εργασιακού βίου, και υπήρξε διαβεβαίωση απτής συνεργασίας για το σχετικό θέμα και μελλοντικής συνεχούς επικοινωνίας επ’ ωφελείας αμφοτέρων.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ευελπιστώντας οι υποσχέσεις που δόθηκαν και τα ζητήματα που τέθηκαν στην ωριαία αυτή συζήτηση να μετουσιωθούν σε πράξεις.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

-Ο-

Πρόεδρος

 Στέφανος Κουκουράβας

6983531360

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Γκαμπλιάς

6937024917,  *7024917

Βρίσκεστε εδώ: Home Συναντήσεις με Κόμματα Ε.Σ.ΠΕ.Θ: Συνάντηση με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δριτσέλη και Σιμορέλη