Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Αρ.  Πρωτ. : 89/2017

Λάρισα, 07 Νοε 2017

ΠΡΟΣ   : Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ                                                                        

 

ΚΟΙΝ.  : ΜΜΕ - Στρατιωτικοί Συντάκτες                                                                                                                            

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

         

Στα πλαίσια των επαφών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) με τα πολιτικά κόμματα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 συνάντηση του Προέδρου της Ε.Σ.ΠΕ.Θ κ. Στέφανου Κουκουράβα με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) κ. Αχιλλέα Κανταρτζή, καθώς και το Μέλος Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ  κ. Γεώργιο Καίκη.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε για τα προβλήματα του Κλάδου και διατύπωσε τις θέσεις και προτάσεις της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος και ταλανίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μεταθέσεις, υπερωριακή απασχόληση, ασφαλιστικό, συντάξεις χηρείας κλπ. Επιπλέον τόνισε τις στοχευμένες επιθέσεις από διάφορα επιχειρηματικά κέντρα, με απώτερο στόχο την κατάργηση των Περιφερειών που θεμελίωσαν και εδραίωσαν τη συλλογική έκφραση των Ελλήνων στρατιωτικών, δίνοντας θεσμική υπόσταση στο δευτεροβάθμιο σωματείο (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών), βγάζοντας από την αφάνεια τα προβλήματα του Έλληνα στρατιωτικού και η δράση και το έργο τους αναγνωρίστηκε και αναγνωρίζεται καθημερινά. Επιπλέον ευχαρίστησε ιδιαίτερα, για τη συμπαράσταση και την αποφασιστική συμβολή της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ όσον αφορά τη ψήφιση του Ν.4494/2017 (Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις), ένα κόμμα που διαχρονικά παραστέκεται αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματα του κλάδου, με γόνιμη και κριτική διάθεση.

Τα στελέχη του ΚΚΕ απαντώντας στον Πρόεδρο θεωρούν ότι ως κλάδος εργαζομένων έχουμε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε και να αντιστεκόμαστε μαζί με τα λοιπά αγωνιζόμενα σωματεία και φορείς του χώρου και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά μας.

Τέλος ο Πρόεδρος απέδωσε υπόμνημα με θέματα – αιτήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Θ που χρήζουν επίλυσης για τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων.

  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

-Ο-

Πρόεδρος

 

Στέφανος Κουκουράβας

6983531360

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

Νικόλαος Γκαμπλιάς

6937024917,  *7024917

 

 

 Παρατίθεται το υπόμνημα που κατατέθηκε εκ μέρους του Προέδρου της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.

 ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΕΣΠΕΘ.pdf

Attachments:
Download this file (ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΕΣΠΕΘ.pdf)ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΕΣΠΕΘ.pdf[ ]494 kB
Βρίσκεστε εδώ: Home Συναντήσεις με Κόμματα ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ