Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ΕΣΠΕΘ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

              Κατά την συνάντηση ενημερώθηκε ο κ. Περιφερειάρχης για τις δράσεις της ΕΣΠΕΘ  αλλά και γενικά για τα ισχύοντα στη συλλογική έκφραση των Ενόπλων Δυνάμεων. Με τη σειρά μας ενημερωθήκαμε για  σημαντικά έργα κοινωνικής ωφέλειας που εκπονούνται, υλοποιούνται ή  προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με σκοπό να κάνουν τη ζωή των Θεσσαλών καλύτερη και ποιοτικότερη.

           Πραγματοποιήθηκε  ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που απασχολούν το σωματείο μας και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί σήμερα και συζητήθηκαν προοπτικές μεταξύ μας συνεργασίας.  

              Η ΕΣΠΕΘ ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τη θερμή κι εγκάρδια φιλοξενία  και  αναμένει με χαρά την πραγματοποίηση της υπόσχεσης για επίσκεψή του σε στρατιωτικό χώρο.

              Στην συνάντηση με τον κ. Κώστα Αγοραστό παρέστησαν από πλευράς ΕΣΠΕΘ ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Παπαδούλης, ο αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Τόπας, ο Γεν. Γραμματέας κ. Χρήστος Καρανάσιος,  ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας  κ. Λεωνίδας Κολονιώτης και ο Ταμίας κ. Δημήτριος Κυρίτσης.

ΑΔΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΤΗΣ ΕΜΘ ΑΝΘΣΤΗ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας εκφράζει τη βαθειά της θλίψη και οδύνη για τον άδικο και πρόωρο χαμό της Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Α.Α., εν ώρα εκτέλεσης υπηρεσίας σε Μονάδα του Γ΄ ΣΣ.

            Στην οικογένειά της εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας και ευχόμαστε ο Ύψιστος να τους δίνει κουράγιο, δύναμη και παρηγοριά.

            Ο Θεός ας την αναπαύσει και ας την κατατάξει μεταξύ των δικαίων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Κωνσταντίνος Παπαδούλης

Ανθστης (ΤΧ)

6955390657

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

Χρήστος Καρανάσιος

Ανθστης (ΤΧ)

6936178253

 

Ευχές ΕΣΠΕΘ για το Πάσχα 2018

                                                        

ΘΕΜΑ: Εθιμοτυπία (Ευχές για το Άγιο Πάσχα 2018)

Κάθε γιορτή είναι μια αφορμή να πούμε μια καλή κουβέντα, να θυμηθούμε όλους όσους λησμονήσαμε, έστω και με μια απλή ευχή που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή που αναδεικνύει το συναίσθημά μας, με μια ευχή που δείχνει την αγάπη μας, το νιάξιμο στα αγαπημένα πρόσωπα, στους φίλους της καρδιά μας, μια αφορμή να επανασυνδεθούμε με όλους όσους η καθημερινότητα, τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και το άγχος της δουλειάς, μας απομάκρυναν…

            Ετούτο το Πάσχα ας αποτελέσει αφορμή επανασύνδεσης με απλές ευχές που θα στείλουμε σε όλους με ένα μήνυμα, μία κάρτα, με ένα απλό τηλέφωνο που δεν είναι τόσο απρόσωπο ή από κοντά που είναι το ιδανικότερο.

            Φέτος λοιπόν, ας πρωτοτυπήσουμε και ας ευχηθούμε σε όλους από την καρδιά μας, αποχαιρετώντας ότι παλιό στη ζωή μας, που μας καθηλώνει στο φόβο, στον πόνο και στο αιώνιο σκοτάδι. Να ανοίξουμε τα φτερά μας για να κάνουμε το λόγο και την αναγέννησή μας πράξη, ως αληθινοί πνευματοφόροι άνθρωποι, για να ακολουθήσουμε το Ανέσπερο Φως της Ελπίδας και της Αρετής, με πολλές ευκαιρίες πνευματικής ανάτασης.

            Ας γίνουμε όλοι μαζί «Εμείς» και ας ξεχάσουμε το αλαζονικό «εγώ» μας,  ακολουθώντας το δίδαγμα του Χριστού που θυσιάστηκε για το κοινό καλό, τονίζοντας την έννοια του πληθυντικού αριθμού…  

            Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, να δώσει δύναμη και αισιοδοξία στις καρδιές όλων μας και ιδιαίτερα των συναδέλφων που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Τουρκίας και των οικείων των. Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι πάντα μαζί τους. Να ευχηθούμε και να ελπίσουμε αυτό το Πάσχα να επιστρέψουν και να το γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειές τους!!!

Χρόνια Πολλά!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

          Κωνσταντίνος Παπαδούλης                                                         Χρήστος Καρανάσιος

                 Ανθστης (ΤΧ)                                                                      Ανθστης (ΤΧ)                              

 

Εισχώρηση της Ε.Σ.ΠΕ.Θ στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ

                

Aρ. Πρωτ. : 82/2017

Λάρισα, 07 Σεπ 2017

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανακοινώνει πρωτίστως στα μέλη της, πως στο Δ.Σ της 06ης Σεπτεμβρίου 2017 έλαβε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις :`

- Την υποβολή αίτησης διαγραφής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ).

- Την υποβολή αίτησης εγγραφής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ).

             Όλοι μας, είμαστε μάρτυρες της απαξίωσης που ολοκληρωτικά από συστάσεως της Π.Ο.Ε.Σ βιώσαμε και ανεχτήκαμε. Η μη τήρηση ισότιμης συμπεριφοράς προς τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις των στρατιωτικών, σε επίπεδο Περιφερειών ή Ενοτήτων, που έως και σήμερα έχουν συσταθεί και εναρμονισθεί με το ισχύον νομικό πλαίσιο καταδεικνύει τη στάση της. Μια στάση ημετέρων και «δικών μας» Ενώσεων.

            Οι εκκλήσεις μας, ουκ ολίγες προς άρση της παραπάνω, συνεχιζόμενης αδικίας προς την Ένωσή μας και πρωτίστως στα μέλη μας που αφουγκραζόμασταν πλέον την ανησυχία τους, για την εξέλιξη αυτή.

            Ανεχτήκαμε το να υπάρχουν Ενώσεις μετέπειτα της ΕΣΠΕΘ ιδρυθείσες, οι οποίες να εμφανίζονται άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε.Σ, εν αντιθέσει με εμάς, που πλέον του έτους, να αναμένουμε και να λαμβάνουμε την απάντηση πως βρίσκονται (στην ΠΟΕΣ), στην  διαδικασία διαμόρφωσης της ιστοσελίδας τους.

 Αλληλογραφία μας να μη λαμβάνεται υπόψη, απαντήσεις επί ερωτημάτων μας να μην  αποστέλλονται ποτέ. Για θέματα που αφορούν όλους μας!   

Το μέγιστο όλων, η μη εναρμόνισή της με τα διαλαμβανόμενα της ισχύουσας νομοθεσίας, που για διάστημα άνω των 6 μηνών αγνόησε, με αποτέλεσμα να παραμένει μέχρι και σήμερα Δευτεροβάθμιο όργανο αστικού δικαίου, χωρίς να έχει πλέον κατά την άποψή μας το δικαίωμα να ευαγγελίζεται πως ηγείται μιας Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς!

Για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο, αποφασίστηκε η ένταξή μας στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, που όπως όλοι μας γνωρίζουμε είναι η μία και μόνη επαγγελματική Ομοσπονδία (ΠΟΜΕΝΣ), η οποία είναι εναρμονισμένη σύμφωνα με τα ισχύοντα στο άρθρο 50 του ν. 4407/2016.

Ως Ε.Σ.ΠΕ.Θ, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη μας, πως ο αγώνας μας για επίτευξη των σκοπών μας, σύμφωνα με το καταστατικό μας, θα συνεχιστεί όπως και πριν.

Λευκή επιταγή, δεν παραχωρείτε σε κανέναν!

Τα προβλήματα, δυστυχώς, δεν σταματούν με την αλλαγή αυτή και θα διεκδικούμε πάντα την επίλυσή τους!

Κάτω λοιπόν, από την «ομπρέλα» της Ομοσπονδίας μας (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) και με αρωγό την ίδια, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να ενώσουμε τις φωνές μας, για  να κάνουμε την παρουσία μας ακόμα πιο ισχυρή!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο

Πρόεδρος

 

Στέφανος Κουκουράβας

Ο

Γεν. Γραμματέας

 

Νικόλαος Γκαμπλιάς

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Uncategorised