Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΥΠΟ ΜΕΤΑΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΜΟΝΑΔΑ

 

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), κατόπιν της (β) σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), σας γνωστοποιεί τον έντονο προβληματισμό των συναδέλφων Στρατιωτικών που υπηρετούν στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, λόγω της επικείμενης μεταστάθμευσης του Σχηματισμού.

2. Οι συνάδελφοι στρατιωτικοί της παραπάνω Μονάδας, βρίσκονται αντιμέτωποι με πληθώρα αναπάντητων ερωτημάτων σχετικών με την επικείμενη μετακίνηση. Παραμένουν ανενημέρωτοι για το χρόνο υλοποίησης της μεταστάθμευσης, την τύχη των υποβληθεισών επιθυμιών προτίμησης φρουράς και την τύχη των στελεχών ειδικής μεταθετικότητας, στοιχεία που έχουν άμεσο αντίκτυπο στον οικογενειακό τους προγραμματισμό και προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία.

3. Σεβόμαστε πλήρως την εκπλήρωση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο απαιτούμε τον αντίστοιχο σεβασμό, από πλευράς Υπουργείου, προς τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους πεπεισμένοι ότι ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί παράμετρο σταθερότητας για την επιτυχή έκβαση του σχεδιασμού.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) ζητεί την ενημέρωση του Σχηματισμού από τη Διεύθυνση Μόνιμου Προσωπικού (ΔΙ.ΜΟ.Π) παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό μεταθέσεων, καθώς επίσης και:

    α.   Την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταστάθμευσης του Σχηματισμού έως την 31 Ιουλ 19, σεβόμενη τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας.

    β.   Την επανυποβολή του εντύπου Φρουρών προτίμησης τακτικών μεταθέσεων έτους 2019, από τα στελέχη του Σχηματισμού προκειμένου να τύχουν ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, των Ενόπλων Δυνάμεων.

    γ.   Τη δυνατότητα σε στελέχη ειδικής μεταθετικότητας [Ελαφράς Υπηρεσίας (Ε.Υ), Υπηρεσίας Γραφείου (Υ.Γ), μονογονεϊκές οικογένειες, Στελέχη με σύζυγο ή τέκνα με αναπηρία άνω του 67%, Στελέχη που επιμελούνται άτομο με αναπηρία άνω του 67%, οι πολύτεκνοι, οι γονείς τριών (3) τέκνων, οι πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα] να συμπεριληφθούν στις έκτακτες μεταθέσεις, έτσι ώστε να αιτηθούν εφόσον επιθυμούν την παραμονή τους στην φρουρά που υπηρετούν ή τη μετακίνηση τους σε όμορη περιφερειακή ενότητα εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό.

    δ.   Τη συμπερίληψη των στελεχών που τα τέκνα τους τον Σεπ 19 θα φοιτήσουν στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου, στις έκτακτες μεταθέσεις δίνοντας τους τη δυνατότητα παραμονής τους στην Φρουρά που υπηρετούν ή τη μετακίνηση τους σε όμορη περιφερειακή ενότητα εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό.

    ε.    Τη συνυπηρέτηση των στελεχών με συζύγους που υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στον ίδιο Δήμο ή σε απόσταση κάτω των 20 χλμ (κατ΄ αντιστοιχία με  την πρόσφατα ψηφισμένη τροπολογία για την συνυπηρέτηση των Στρατιωτικών με συζύγους εκπαιδευτικούς).

    στ. Την εξέταση της κατ’ εξαίρεσης στέγασης ή της αυξημένης πριμοδότησης των στελεχών που θα ακολουθήσουν την Μονάδα στη μεταστάθμευση, στα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ της Φρουράς.

5. Επιπρόσθετα καλούμε τους Βουλευτές όλων των κομμάτων να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να αναδείξουν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας τα ανωτέρω προβλήματα, συμβάλλοντας με την στάση τους στην αποκατάσταση των αδικιών που υπόκεινται επανειλημμένα οι Στρατιωτικοί.

6. Εισηγητές θέματος:

    Τομεάρχες Μέριμνας Προσωπικού: Τχης(ΔΒ) Πέτρος Μούστος, τηλ. 6936 158679,  Λγος (ΔΒ) Απόστολος Βλαστουδάκης, τηλ. 6936 552962.

7. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     

Δημήτριος Ρώτας   

Επγός (ΥΔΚ)

 

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

Η ΕΣΠΕΘ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ

       

 

 

       Στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Τακτικό Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) στο οποίο συμμετείχε η ΕΣΠΕΘ με τους 4 από τους 5 αντιπροσώπους της, τον Κώστα Παπαδούλη, τον Χρήστο Καρανάσιο, τον Στέφανο Κουκουράβα και τον Νίκο Γκαμπλιά.

 

       Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας,όπου σε κλίμα συναίνεσης και ομοψυχίας, κατέθεσαν τις απόψεις τους για την πορεία της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία Στρατιωτικών, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συναδέλφων μας και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τη συνέχεια.

         Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό: ο Αιδεσιμότατος Πατήρ Νεόφυτος Ραφαϊλίδης  εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο, ο  Αντιπρόεδρος  της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Άδωνις  Γεωργιάδης, ο Πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Βασίλειος Οικονόμου, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης  Κεντρώων κ. Ιωάννης Σαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Γιάννης Κατσιαμάγκας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας  και  Διοικητής Α.Τ. Λαμίας κ. Μπράνης  Γεώργιος.

      

       Ιδιαιτέρως τιμητική για την Ομοσπονδία, ήταν η παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών EUROMIL κ. Emmanuel Jacob, που παρέστη για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνέδριο συνδικαλιστικής οργάνωσης όπου, την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, ανέπτυξε ομιλία με θέμα την λειτουργία του Euromil και για την θεσμική εκπροσώπηση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ στην συνέχεια τιμήθηκε με απονομή πλακέτας από τον πρόεδρο της ΠΟΜΕΝΣ.

 

       Εκ μέρους της ΕΣΠΕΘ μίλησαν ο Πρόεδρος Κώστας Παπαδούλης και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Καρανάσιος. 

      

            Ο Πρόεδρος τόνισε τη συσπείρωση, την ενότητα και την συναδελφικότητα που διακατέχει την ΕΣΠΕΘ και την απόλυτη εμπιστοσύνη που δείχνει στην ΠΟΜΕΝΣ, ενημερώνοντας το κάθε μέλος και λύνοντας την κάθε απορία του εν τη γεννέσι χωρίς να επιτρέπονται στρεβλώσεις της αλήθειας και δηλητηριασμός κατηγόριες και συκοφαντίες προς άλλες αδελφές ενώσεις, προάγοντας την ελευθερία στη βούληση του κάθε στελέχους και με πρωταρχικό σκοπό το συμφέρον του συναδέλφου. Ως ΕΣΠΕ Θεσσαλίας, δεσμευόμαστε ότι θα πορευτούμε στην ίδια κατεύθυνση ενωτικά και συναδελφικά.  

            Ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε τις απόψεις και τις αγωνίες των μελών της ΕΣΠΕΘ, όπως αυτές καταγράφηκαν στη Γενική Συνέλευση της 10ης Φεβ 19 και σε άλλες συναθροίσεις. Επίσης καυτηρίασε τις κακές συμπεριφορές κάποιων που εξαπολύουν ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες προς την ΕΣΠΕΘ, σημειώνοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές κάνουν κακό πρώτα στην ΠΟΜΕΝΣ και μετά στη θεσμική εκπροσώπιση των στρατιωτικών. Ως ΕΣΠΕ Θεσσαλίας, δεσμευόμαστε ότι θα πορευτούμε στην ίδια κατεύθυνση ενωτικά και συναδελφικά και θα συνεχίζουμε τον αγώνα υπέρ των συναδέλφων με δύναμη και αποφασιστικότητα. Πάντα με ειλικρίνεια, χαμηλούς τόνους  αλλά χωρίς να δεχόμαστε λάσπη  και στρεβλώσεις της πραγματικότητας.

            Πήραμε τη δέσμευση του Προέδρου και όλης της ΠΟΜΕΝΣ ότι θα συνεχίσει να στέκεται κοντά στην ΕΣΠΕΘ πρόθυμη να βοηθά σε οτιδήποτε απαιτηθεί για το καλό των συναδέλφων. 

 

 

 

 

Η ΕΣΠΕΘ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

              Κατά την συνάντηση ενημερώθηκε ο κ. Περιφερειάρχης για τις δράσεις της ΕΣΠΕΘ  αλλά και γενικά για τα ισχύοντα στη συλλογική έκφραση των Ενόπλων Δυνάμεων. Με τη σειρά μας ενημερωθήκαμε για  σημαντικά έργα κοινωνικής ωφέλειας που εκπονούνται, υλοποιούνται ή  προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με σκοπό να κάνουν τη ζωή των Θεσσαλών καλύτερη και ποιοτικότερη.

           Πραγματοποιήθηκε  ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που απασχολούν το σωματείο μας και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί σήμερα και συζητήθηκαν προοπτικές μεταξύ μας συνεργασίας.  

              Η ΕΣΠΕΘ ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τη θερμή κι εγκάρδια φιλοξενία  και  αναμένει με χαρά την πραγματοποίηση της υπόσχεσης για επίσκεψή του σε στρατιωτικό χώρο.

              Στην συνάντηση με τον κ. Κώστα Αγοραστό παρέστησαν από πλευράς ΕΣΠΕΘ ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Παπαδούλης, ο αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Τόπας, ο Γεν. Γραμματέας κ. Χρήστος Καρανάσιος,  ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας  κ. Λεωνίδας Κολονιώτης και ο Ταμίας κ. Δημήτριος Κυρίτσης.

ΑΔΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΤΗΣ ΕΜΘ ΑΝΘΣΤΗ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας εκφράζει τη βαθειά της θλίψη και οδύνη για τον άδικο και πρόωρο χαμό της Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Α.Α., εν ώρα εκτέλεσης υπηρεσίας σε Μονάδα του Γ΄ ΣΣ.

            Στην οικογένειά της εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας και ευχόμαστε ο Ύψιστος να τους δίνει κουράγιο, δύναμη και παρηγοριά.

            Ο Θεός ας την αναπαύσει και ας την κατατάξει μεταξύ των δικαίων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Κωνσταντίνος Παπαδούλης

Ανθστης (ΤΧ)

6955390657

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

Χρήστος Καρανάσιος

Ανθστης (ΤΧ)

6936178253

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Uncategorised