Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΔΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΤΗΣ ΕΜΘ ΑΝΘΣΤΗ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας εκφράζει τη βαθειά της θλίψη και οδύνη για τον άδικο και πρόωρο χαμό της Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Α.Α., εν ώρα εκτέλεσης υπηρεσίας σε Μονάδα του Γ΄ ΣΣ.

            Στην οικογένειά της εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας και ευχόμαστε ο Ύψιστος να τους δίνει κουράγιο, δύναμη και παρηγοριά.

            Ο Θεός ας την αναπαύσει και ας την κατατάξει μεταξύ των δικαίων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Κωνσταντίνος Παπαδούλης

Ανθστης (ΤΧ)

6955390657

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

Χρήστος Καρανάσιος

Ανθστης (ΤΧ)

6936178253

 

Ευχές ΕΣΠΕΘ για το Πάσχα 2018

                                                        

ΘΕΜΑ: Εθιμοτυπία (Ευχές για το Άγιο Πάσχα 2018)

Κάθε γιορτή είναι μια αφορμή να πούμε μια καλή κουβέντα, να θυμηθούμε όλους όσους λησμονήσαμε, έστω και με μια απλή ευχή που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή που αναδεικνύει το συναίσθημά μας, με μια ευχή που δείχνει την αγάπη μας, το νιάξιμο στα αγαπημένα πρόσωπα, στους φίλους της καρδιά μας, μια αφορμή να επανασυνδεθούμε με όλους όσους η καθημερινότητα, τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και το άγχος της δουλειάς, μας απομάκρυναν…

            Ετούτο το Πάσχα ας αποτελέσει αφορμή επανασύνδεσης με απλές ευχές που θα στείλουμε σε όλους με ένα μήνυμα, μία κάρτα, με ένα απλό τηλέφωνο που δεν είναι τόσο απρόσωπο ή από κοντά που είναι το ιδανικότερο.

            Φέτος λοιπόν, ας πρωτοτυπήσουμε και ας ευχηθούμε σε όλους από την καρδιά μας, αποχαιρετώντας ότι παλιό στη ζωή μας, που μας καθηλώνει στο φόβο, στον πόνο και στο αιώνιο σκοτάδι. Να ανοίξουμε τα φτερά μας για να κάνουμε το λόγο και την αναγέννησή μας πράξη, ως αληθινοί πνευματοφόροι άνθρωποι, για να ακολουθήσουμε το Ανέσπερο Φως της Ελπίδας και της Αρετής, με πολλές ευκαιρίες πνευματικής ανάτασης.

            Ας γίνουμε όλοι μαζί «Εμείς» και ας ξεχάσουμε το αλαζονικό «εγώ» μας,  ακολουθώντας το δίδαγμα του Χριστού που θυσιάστηκε για το κοινό καλό, τονίζοντας την έννοια του πληθυντικού αριθμού…  

            Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, να δώσει δύναμη και αισιοδοξία στις καρδιές όλων μας και ιδιαίτερα των συναδέλφων που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Τουρκίας και των οικείων των. Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι πάντα μαζί τους. Να ευχηθούμε και να ελπίσουμε αυτό το Πάσχα να επιστρέψουν και να το γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειές τους!!!

Χρόνια Πολλά!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

          Κωνσταντίνος Παπαδούλης                                                         Χρήστος Καρανάσιος

                 Ανθστης (ΤΧ)                                                                      Ανθστης (ΤΧ)                              

 

Εισχώρηση της Ε.Σ.ΠΕ.Θ στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ

                

Aρ. Πρωτ. : 82/2017

Λάρισα, 07 Σεπ 2017

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανακοινώνει πρωτίστως στα μέλη της, πως στο Δ.Σ της 06ης Σεπτεμβρίου 2017 έλαβε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις :`

- Την υποβολή αίτησης διαγραφής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ).

- Την υποβολή αίτησης εγγραφής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ).

             Όλοι μας, είμαστε μάρτυρες της απαξίωσης που ολοκληρωτικά από συστάσεως της Π.Ο.Ε.Σ βιώσαμε και ανεχτήκαμε. Η μη τήρηση ισότιμης συμπεριφοράς προς τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις των στρατιωτικών, σε επίπεδο Περιφερειών ή Ενοτήτων, που έως και σήμερα έχουν συσταθεί και εναρμονισθεί με το ισχύον νομικό πλαίσιο καταδεικνύει τη στάση της. Μια στάση ημετέρων και «δικών μας» Ενώσεων.

            Οι εκκλήσεις μας, ουκ ολίγες προς άρση της παραπάνω, συνεχιζόμενης αδικίας προς την Ένωσή μας και πρωτίστως στα μέλη μας που αφουγκραζόμασταν πλέον την ανησυχία τους, για την εξέλιξη αυτή.

            Ανεχτήκαμε το να υπάρχουν Ενώσεις μετέπειτα της ΕΣΠΕΘ ιδρυθείσες, οι οποίες να εμφανίζονται άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε.Σ, εν αντιθέσει με εμάς, που πλέον του έτους, να αναμένουμε και να λαμβάνουμε την απάντηση πως βρίσκονται (στην ΠΟΕΣ), στην  διαδικασία διαμόρφωσης της ιστοσελίδας τους.

 Αλληλογραφία μας να μη λαμβάνεται υπόψη, απαντήσεις επί ερωτημάτων μας να μην  αποστέλλονται ποτέ. Για θέματα που αφορούν όλους μας!   

Το μέγιστο όλων, η μη εναρμόνισή της με τα διαλαμβανόμενα της ισχύουσας νομοθεσίας, που για διάστημα άνω των 6 μηνών αγνόησε, με αποτέλεσμα να παραμένει μέχρι και σήμερα Δευτεροβάθμιο όργανο αστικού δικαίου, χωρίς να έχει πλέον κατά την άποψή μας το δικαίωμα να ευαγγελίζεται πως ηγείται μιας Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς!

Για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο, αποφασίστηκε η ένταξή μας στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, που όπως όλοι μας γνωρίζουμε είναι η μία και μόνη επαγγελματική Ομοσπονδία (ΠΟΜΕΝΣ), η οποία είναι εναρμονισμένη σύμφωνα με τα ισχύοντα στο άρθρο 50 του ν. 4407/2016.

Ως Ε.Σ.ΠΕ.Θ, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη μας, πως ο αγώνας μας για επίτευξη των σκοπών μας, σύμφωνα με το καταστατικό μας, θα συνεχιστεί όπως και πριν.

Λευκή επιταγή, δεν παραχωρείτε σε κανέναν!

Τα προβλήματα, δυστυχώς, δεν σταματούν με την αλλαγή αυτή και θα διεκδικούμε πάντα την επίλυσή τους!

Κάτω λοιπόν, από την «ομπρέλα» της Ομοσπονδίας μας (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) και με αρωγό την ίδια, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να ενώσουμε τις φωνές μας, για  να κάνουμε την παρουσία μας ακόμα πιο ισχυρή!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο

Πρόεδρος

 

Στέφανος Κουκουράβας

Ο

Γεν. Γραμματέας

 

Νικόλαος Γκαμπλιάς

 

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 11 ΦΕΒ 2017 (ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ)

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΠΕΘ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

 

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητά μέλη, φίλοι και φίλες

 

Πριν έξι μήνες περίπου ανέλαβα τη θέση του Προέδρου της ΕΣΠΕΘ, και κλήθηκα να πορευθώ, μαζί με το υπόλοιπο ΔΣ, αντιμετωπίζοντας πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Μια από τις σημαντικότερες ίσως υπήρξε η προσαρμογή μας στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας για τις Ενώσεις Στρατιωτικών, σύμφωνα με το Ν.4407/2016.

 

Η ΕΣΠΕΘ επιζητούσε και επιδιώκει σταθερά τη συνεννόηση, τη συνεργασία και τις συναινετικές λύσεις. Με υπεύθυνη στάση, εστιάζοντας το δημόσιο λόγο της στην ανάδειξη και επίλυση των αληθινών προβλημάτων των συναδέλφων και όχι αυτά που για ίδιο όφελος κάποιοι άλλοι στον χώρο, προσπαθούν να προωθήσουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει η ίδια συναντίληψη από ορισμένα πρόσωπα στο Προεδρείο της ΠΟΕΣ. Δεχόμαστε, όπως θα έχετε αντιληφθεί, απρόκλητες και αθέμιτες επιθέσεις, με σκοπό την αποπομπή μας από την Ομοσπονδία.

 

Δεν τους αρέσει η έντιμη και διακριτή στάση μας. Φοβούνται τη φωνή μας και τις προτάσεις μας, διότι εκφράζουμε την ανησυχία και την αγωνία του μέσου Έλληνα στρατιωτικού.

 

Οι έριδες και οι διαμάχες που έχουν εμφιλοχωρήσει στην σωματειακή εκπροσώπηση των στρατιωτικών δεν είναι τυχαίες, καθόσον προκαλούνται ουσιαστικά από την ανταγωνιστική συμπεριφορά ενός και μόνου ατόμου.

 

Όλοι μας πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης για την προσπάθεια περιθωριοποίησης των Περιφερειακών Ενώσεων (ΕΣΠΕΘ, ΕΣΠΕΗΠ, ΕΣΠΕΚΜ κλπ) και τη διατήρηση - ανάδειξη των νεοφυών ενώσεων (ΠΕ), οι οποίες το τελευταίο διάστημα συστήνονται «κατά παραγγελία» (άραγε ποιού) και πολλές εξ αυτών αποτελούν τον ορισμό του «σωματείου σφραγίδα», τα οποία ως οντότητες εξυπηρετούν ιδιοτελείς και μόνο στοχεύσεις των ιδρυτών και των «πατρώνων» τους, που επενδύουν στη δημιουργία «παραταξιακών στρατών».

 

Το Δευτεροβάθμιο όργανο (ΠΟΕΣ) στράφηκε στο παρασκήνιο εναντίον των πρωτοβάθμιων ιδρυτικών της μελών, εξ ων συνετέθη η Ομοσπονδία! Πολύ περισσότερο δε λυπούμαι που ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ δεν βγήκε δημόσια να στηρίξει τις Ενώσεις οι οποίες τον ανέδειξαν, άραγε γιατί;;;;;

 

Σε ένα περιβάλλον ρευστό που ρέπει προς την εσωστρέφεια, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτύχεις πλέον τη διαλεκτική σύνθεση των αντιθέσεων. Προσπαθήσαμε, τα καταφέραμε και καταξιωθήκαμε πανελληνίως στη συνείδηση των Ελλήνων στρατιωτικών. Κατά την εκκαθάριση του μητρώου της Ένωσης, προ ολίγων μόλις μηνών, ευρέθησαν εκατοντάδες μέλη οικονομικώς τακτοποιημένα. Σήμερα, μετά από μια άκρως εξωστρεφή τακτική, προσπαθούμε καθημερινά να ενεργοποιήσουμε όλο και περισσότερους συναδέλφους και σας διαβεβαιώνω ότι έπεται συνέχεια.

           

Το ΔΣ της Ένωσης και κυρίως ο Πρόεδρος δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο. Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και το κόστος, όταν εκτίθεσαι δημόσια και σε αυτό το επίπεδο, είναι μεγάλο, όπως και ο κίνδυνος να εκτεθείς ή να δυσαρεστήσεις προσωπικότητες της δημόσιας ζωής του τόπου ή ακόμη - ακόμη να συρθείς ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Πρέπει να γίνει απ’ όλους αντιληπτό ότι ορισμένοι άνθρωποι πασχίζουμε για το συμφέρον των συναδέλφων, ξοδεύουμε πολύτιμο χρόνο σε τηλέφωνα, συσκέψεις, επισκέψεις και συναντήσεις εντός και εκτός Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναλώνουμε ώρες ατελείωτες για την εκπόνηση στρατηγικής και τη σύνταξη άρθρων, επιστολών και ανακοινώσεων, σε βάρος της τσέπης μας και αποστερώντας πολύτιμο χρόνο από τις οικογένειες μας.

 

Σε αυτό το σημείο θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους εσάς να σταθείτε δίπλα μας ενεργά. Όχι από το σπίτι, όχι από τον καναπέ. Οποιαδήποτε συνδρομή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Μόνοι μας μπορούμε αρκετά, όλοι μαζί όμως μπορούμε πολλά περισσότερα. Θέλουμε τις προτάσεις, τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ζητάμε την εθελοντική συνδρομή σας προς τα μέλη του ΔΣ, ώστε να υποβοηθηθούν και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στο έργο που έχει αναλάβει ο καθένας. Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων μας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, με πολύ κόπο είναι η αλήθεια, η Ένωση (ΓΣ, αιμοδοσίες, ενημερωτικές εκδηλώσεις, κοπή πίτας κλπ). Κάποιοι συστηματικά το αμελούν. Οι «εραστές του καναπέ», που αρκούνται στον ανέξοδο σχολιασμό ως τιμητές των πάντων, δυστυχώς πρέπει να αλλάξουν στάση, να αναθεωρήσουν και να εμπλακούν πιο ενεργά, όσο ο καθένας μας μπορεί.

 

Όλοι μας καθημερινά στον χώρο εργασίας μας ή στις κοινωνικές μας συναναστροφές, επικοινωνούμε με πλειάδα συναδέλφων και φίλων. Μπείτε στον κόπο να τους ενημερώσετε για τις θέσεις, τις δράσεις και το έργο της ΕΣΠΕΘ. Φέρτε τους κοντά στην Ένωση, βοηθήστε τους να ξεπεράσουν τους φόβους, τους ενδοιασμούς και τις αναστολές τους, να βγουν από το τέλμα και την φθοροποιό αδράνεια, να δραστηριοποιηθούν δίπλα μας, να συμπορευτούν στους αγώνες μας. Τα νέα μέλη, αποτελούν για κάθε Ένωση ή Σωματείο, το απαραίτητο «οξυγόνο» και μας δίνουν δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε.  

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας καλώ να παραμείνουμε ενωμένοι, να συμπαρασταθείτε και να συμπαραταχθείτε μαζί μας, να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενωμένοι, με σθένος και πείσμα. Το 2017 είναι ένα έτος προκλήσεων. Απαιτείται, το δίχως άλλο, μια μεγάλη ανασύνταξη δυνάμεων με νέα κριτήρια και ρεαλιστικότερες παραδοχές, υπό αισιόδοξη προοπτική, μακριά από κάθε είδους παραγοντικές εξαρτήσεις και φυσικά πέρα από προσωπικές στρατηγικές και στοχεύσεις. Το τρέχον έτος θα αποτελέσει μια χρονιά ορόσημο, μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων και ενδέχεται να σηματοδοτήσει σημαντικές αλλαγές στον χώρο, καθόσον υπάρχουν πολλοί μη φίλα προσκείμενοι, ακόμη και από τον χώρο των αποστράτων, οι οποίοι μάλιστα όψιμα απόκτησαν φωνή και τώρα διατυπώνουν λόγο δημόσια, πράγμα που δεν έπρατταν όσο υπήρξαν ε.ε στελέχη και μάλιστα υψηλόβαθμα, για ευνόητους φυσικά λόγους προσωπικού συμφέροντος. Αυτοί λοιπόν οι κύριοι, συμπεριλαμβανομένων των πρώην συναδέλφων, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι συνυπεύθυνοι για πολλά δεινά της χώρας, εξαιτίας της αδράνειας τόσων ετών, επιδιώκουν ή συναινούν, κατά περίπτωση, στην απώλεια κεκτημένων για τον κλάδο.

 

Για αυτό σας καλώ να μας εμπιστευτείτε. Το διακύβευμα υπερβαίνει τον καθένα από εμάς ατομικά και τα ζητούμενο είναι να μην μας υπερβεί και συλλογικά. Διότι δεν θα έχουμε πολλές ευκαιρίες ανάκαμψης και επανόδου. Πρέπει λοιπόν να παρουσιάσουμε ένα συνεκτικό χάρτη προτάσεων για την έξοδο από τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Όσο πιο επεξεργασμένες είναι οι θέσεις μας, όσο πιο θεμελιωμένα τα στοιχεία και όσο πιο φανερή η θέλησή μας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνουν αποδεκτές, έστω και εν μέρει, οι προτάσεις μας.

 

Επιτρέψτε μου να κλείσω με ένα διαχρονικό ψήγμα σοφίας:

 

«Ἔργασιν ἐν μεγάλοις, πᾶσιν ᾄδειν χαλεπόν» (ΣΟΛΩΝ)   

 

Απόδοση στη Νεοελληνική Σε μεγάλα έργα, είναι δύσκολο να είναι όλοι ευχαριστημένοι! 

 

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.Θ

 

 

Στέφανος Κουκουράβας

Βρίσκεστε εδώ: Home Uncategorised