Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αρ.  Πρωτ.: 04/2018

Λάρισα, 20 Ιαν  2018

ΠΡΟΣ  : Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ                                                                         

ΚΟΙΝ.: ΜΜΕ, Στρατιωτικοί Συντάκτες     

                                                                        

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.Θ

Στη Λάρισα, την 19η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00΄, με φροντίδα και σχετική πρόσκληση του πλειοψηφούντος μέλους του διοικητικού συμβουλίου (Δ.Σ) της Ε.Σ.ΠΕ. Θεσσαλίας ΕΜΘ Ανθστή (ΤΧ) Παπαδούλη Κων/νου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του καταστατικού της, όπως αυτό αναδείχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες της 14-1-2018, συνήλθαν τα εκλεγέντα μέλη του Δ.Σ προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα εκλέγοντας τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και τα μέλη αυτού, με μυστική ψηφοφορία.

Μετά τις υποβληθείσες υποψηφιότητες και τη διενεργηθείσα ως άνω μυστική ψηφοφορία το Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.Θ συγκροτείται σε σώμα ως εξής:


Κουκουράβας Στέφανος του Ελευθερίου, ως Πρόεδρος, 

Παπαδούλης Κώστας του Θωμά, ως Αντιπρόεδρος, 

Καρανάσιος Χρήστος του Παντελή, ως Γεν. Γραμματέας, 

Τόπας Θεόδωρος του Αποστόλου, ως Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας, 

Κυρίτσης Δημήτριος του Ιωάννη, ως Ταμίας και 

Γκαμπλιάς Νικόλαος του Βασιλείου, 

Χαρακοπούλου Αλεξάνδρα του Γεωργίου, 

Κολονιώτης Λεωνίδας του Αθανασίου και

Παπαδάκης Σταύρος του Βασιλείου, ως μέλη.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 Στέφανος Κουκουράβας

6983531360

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Καρανάσιος

6936178253

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΤΟΥΣ 2018

Αρ.  Πρωτ.:  03/2018

Λάρισα, 15 Ιαν  2018

 

ΠΡΟΣ  : Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ                                                                         

 

ΚΟΙΝ. : ΜΜΕ Στρατιωτικοί Συντάκτες                                                                             

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2018

 

 

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) γιόρτασε με τα μέλη τον ερχομό του νέου έτους με την εθιμοτυπική κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.  Σε κλίμα εορταστικό, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ υποδέχτηκαν τα μέλη, αλλά και φίλους του Σωματείου.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας, από τον ιερέα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Πανοσιολογιότατο Πατέρα Θεολόγο. Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση της κοπής της πίτας, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης κ. Γκαμπλιάς Νικόλαος απεύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, ενώ έκανε ένα σύντομο τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και παρέθεσε ορισμένες σκέψεις του για τις προγραμματισμένες δράσεις της νέας χρονιάς. Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος κ. Κουκουράβας Στέφανος, ο οποίος προέβη σε σχολιασμό των πεπραγμένων, αναφέρθηκε σε θέματα της επικαιρότητας και ανέλυσε τους βασικούς άξονες δράσης του Ένωσης για το επερχόμενο έτος, ένα έτος ορόσημο για την πορεία της συλλογικής έκφρασης, αλλά και της ίδιας της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.

 

Με την ολοκλήρωση του εθιμοτυπικού σκέλους, συγκροτήθηκε και συνεδρίασε η Γενική Συνέλευση των μελών, όπου αντηλλάγησαν απόψεις για τη δράση της Ένωσης, τέθηκαν επί τάπητος διαπιστώσεις και συμπεράσματα, επαναδιατυπώθηκαν οι αρχές και οι αξίες που θα αποτελέσουν τη στέρεα και αδιαπραγμάτευτη βάση για τον σχεδιασμό στρατηγικής της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, ο οποίος θα έχει επίκεντρο το μέσο και χαμηλόβαθμο στελεχιακό δυναμικό του ευρύτερου διαμερίσματος της Θεσσαλίας.

 

Η ένταξη της Ε.Σ.ΠΕ.Θ στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, κατά γενική ομολογία, σηματοδότησε την ανατροπή συσχετισμών σημειολογικά, σε επικοινωνιακό επίπεδο και όχι μόνο. Αποτέλεσε ανοικτή πρόσκληση - πρόκληση προς όλες τις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις του χώρου για συνεργασία και συμπόρευση. Πρόθεσή μας, για την επόμενη διετία, είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός της μεταμνημονιακής εποχής, οποτεδήποτε και αν αυτό συντελεστεί, να συμπεριλάβει εξόχως και τον κλάδο των στρατιωτικών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την επαφή και το διάλογο με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και τους κοινωνικούς φορείς, με τη σύγκρουση με συντηρητικές αντιλήψεις (στο χώρο μας υπάρχουν πολλές που επιδρούν ανασχετικά), με την υποβολή στοιχειοθετημένων προτάσεων άμβλυνσης των αδικιών που συντελέστηκαν και θεσμοθέτησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων για ανοικτά ζητήματα που εντάσσονται στη σφαίρα θεμάτων του ενδιαφέροντος μας.      

 

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω διεργασιών, το απερχόμενο Δ.Σ της Ένωσης, ολοκληρώνοντας ένα επίπονο, αλλά και εποικοδομητικό κύκλο που καταξίωσε την Ε.Σ.ΠΕ.Θ στη συνείδηση των συναδέλφων όλης της χώρας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλα τα μέλη για την στήριξη και υποστήριξη που παρείχαν και όλους όσους, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, συνέδραμαν στο να επιτελέσουν απρόσκοπτα και δημιουργικά το έργο τους. 

 

Σε τούτες τις πραγματικά δύσκολες εποχές, σε τούτη τη ζοφερή πραγματικότητα της βαθιάς οικονομικής, πολιτισμικής και αξιακής κρίσης, η σύνδεση όλων των υγιών κρίκων που δομούν την «κοινωνική αλυσίδα», με τρόπο που κανείς δεν περισσεύει, αλλά αντιθέτως όλοι θα προσφέρουν, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τη μοναδική ευκαιρία για ανάταση και υπέρβαση των  αδιεξόδων που ταλανίζουν τη μεγάλη στρατιωτική οικογένεια και κατ’ επέκταση την ελληνική κοινωνία.

 

Τέλος, διατρανώνουμε την πεποίθησή μας, θα συνεχίσουμε δυναμικά, όπως  πορευτήκαμε τα προηγούμενα έτη, πιστοί στην παρακάτω ρήση:

«Τον ορίζοντα δεν θα τον φτάσεις ποτέ, αλλά όμως βασίζεσαι σ΄ αυτόν για να χαράξεις πορεία. Ακολούθησε την πιστά, με συνέπεια και εντιμότητα, αυτός είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος προς την επιτυχία...»

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 Στέφανος Κουκουράβας

6983531360

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Γκαμπλιάς

6937024917,  *7024917

Ε.Σ.ΠΕ.Θ: Εκ Παραδρομής Αποκλεισμός Στελεχών από τις προκηρύξεις για το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής στην Πολεμική Αεροπορία

ΠΡΟΣ :   Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ)

 

ΚΟΙΝ. :   Μέλη Ε.Σ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αρ.Πρωτ.: 95/2017

Λάρισα, 12 Δεκ. 17

Συν.: Δύο (2)

 

ΘΕΜΑ:   Ειδικότητες Πληροφορικής

ΣΧΕΤ. :   α.Π.Δ  43 – 2012

                β.Υ.Α  Ειδικότητα Πληροφορικής

               γ. Υ.Α  Φ.900/ΑΔ.677373/Σ.132/11-4-2012

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας τις τελευταίες μέρες έγινε αποδέκτης παραπόνων από μερίδα μελών της, σχετικά με την προκήρυξη (ΑΔΑ: 6ΔΦΕ6-ΤΤΟ) μετάταξης Αξιωματικών που αφορά την αρχική στελέχωση του Σώματος Έρευνας Πληροφορικής της Πολεμικής Αεροπορίας σύμφωνα με το Π.Δ 43/2012 (το οποίο επισημαίνεται ότι δεν απαγορεύει την μετάταξη αξιωματικών προερχόμενων από ΑΣΣΥ), η οποία αναρτήθηκε στις 27 Μαρτίου 2017 και αφορούσε τη μετάταξη Αξιωματικών προερχόμενων από ΑΣΕΙ μέσω διαγωνισμού, αποκλείοντας κατ’ αυτό τον τρόπο αξιωματικούς, στελέχη προερχόμενα από ΑΣΣΥ πτυχιούχοι ανάλογων προσόντων με πολλά έτη προϋπηρεσίας και αντίστοιχης εμπειρίας στο αντικείμενο της Πληροφορικής. 

Επιπλέον στις 18 Οκτωβρίου 2017, αναρτήθηκε νέα προκήρυξη (ΑΔΑ: 7ΦΦΗ6-3ΞΠ), η οποία αφορούσε τη μετάταξη Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών προερχόμενων από ΑΣΣΥ στην ειδικότητα της Πληροφορικής, σύμφωνα με τη (γ) σχετική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παρατηρείται εκ νέου ο διαχωρισμός και αποκλεισμός παντελώς των υπαξιωματικών προέλευσης Ε.Μ.Θ – ΕΠ.ΟΠ, οι οποίοι έχουν αντίστοιχα πτυχία – προσόντα να στελεχώσουν τις θέσεις, της εν λόγω προκήρυξης.

Πέραν των ανωτέρω δεν διευκρινίζεται αν οι Ανθυπασπιστές – Αξιωματικοί όταν αποκτήσουν βαθμό Αξιωματικού, θα εντάσσονται αυτομάτως στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής.

Ευελπιστούμε για την ανάδειξη του εν λόγω θέματος τόσο στην πολιτική όσο και στη Στρατιωτική ηγεσία, διότι εκτιμούμε πως κατ΄ αυτό τον τρόπο γίνεται μονοδιάστατη διάκριση υπέρ των Αξκων από ΑΣΕΙ, και αποκλεισμός των προερχόμενων από ΑΣΣΥ Αξκων, οι οποίοι φέρουν τον ίδιο βαθμό, τα ίδια προσόντα, αλλά με μοναδική διάκριση την προέλευση, με αποτέλεσμα να μη δύνανται να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό. Θεωρούμε πως εκ παραδρομής δεν έγινε ιδιαίτερη μνεία στις εν λόγω προκηρύξεις για τους Αξκούς προερχομένους από ΑΣΣΥ, καθώς και για τους Ε.Μ.Θ – ΕΠ.ΟΠ (οι οποίοι υπηρετούν χρόνια με την «εξειδίκευση της Πληροφορικής» σε Κέντρα Μηχανοργάνωσης, καθώς και σε άλλες θέσεις Πληροφορικής της Πολεμικής Αεροπορίας), διότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα χαθεί όλη αυτή η πολύτιμη εμπειρία.

Παρακαλούμε για τις, κατά την κρίση σας, ενέργειες καθώς επίσης αναμένουμε να μας γνωστοποιήσετε τις εν λόγω ενέργειές σας, έτσι ώστε να ενημερώσουμε περαιτέρω τα μέλη μας. Επιπλέον σας επισυνάπτουμε τις δύο (2) προκηρύξεις προς γνώση κι ενημέρωσή σας!   

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

-Ο-

Πρόεδρος

 

Στέφανος Κουκουράβας

6983531360

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

 Νικόλαος Γκαμπλιάς

6937024917,  *7024917

Τοποθετήσεις - Μεταθέσεις Προσωπικού Σ.Ξ Έτους 2018

ΠΡΟΣ  :   Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ)

 

ΚΟΙΝ.  :  Μέλη Ε.Σ.ΠΕ. Θεσσαλίας

               ΜΜΕ – Στρατιωτικοί Συντάκτες

Αρ.  Πρωτ.: 92/2017

Λάρισα, 21 Νοε 2017

ΘΕΜΑ :   Τοποθετήσεις - Μεταθέσεις Προσωπικού Σ.Ξ  Έτους 2018

ΣΧΕΤ.  :    Η υπ.’ Αριθμ. 51/16 Μαρ 2017/Επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Θ           

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) με την εκκίνηση της διαδικασίας έκδοσης των τακτικών τοποθετήσεων - μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), εκεί που κυρίως εστιάζεται το πρόβλημα λόγω του μεγάλου αριθμού στελεχών και της ιδιάζουσας γεωγραφικά δομικής διάρθρωσης του συγκεκριμένου κλάδου των ΕΔ απέστειλε έγγραφο στην Ομοσπονδία (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), θέτοντας ορισμένες σκέψεις - ιδέες, θέσεις και απόψεις - προτάσεις της Ένωσης, σχετικά με το μείζονος σημασίας θέμα των τακτικών μεταθέσεων.

Δυστυχώς, όπως τείνει να παγιοποιηθεί τα τελευταία έτη, η διαδικασία μεταθέσεων για το τρέχον έτος 2017 ολοκληρώθηκε με σχετική καθυστέρηση, ανεξαρτήτως από τις συνθήκες και τους λόγους που επέβαλαν τη συγκεκριμένη συνήθη πλέον δυστοκία.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ, εγκαίρως ανέδειξε την ανάγκη για επιτάχυνση του ομολογουμένως σύνθετου αυτού έργου και με σχετικό έγγραφό της προχώρησε στη διατύπωση προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση (Δείτε το έγγραφο http://www.espeth.gr/index.php/2013-04-28-11-21-40/402-ylopoiisi-taktikon-metatheseon-ton-stratiotikon).

Κρίνεται σκόπιμο να επαναδιατυπώσουμε την πάγια θέση μας ότι επιβάλλεται από κάθε άποψη η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας, τουλάχιστον 2 μήνες προ της έναρξης των μεταθέσεων, ήτοι το αργότερο έως τα μέσα Απριλίου εκάστου έτους.

Αναγνωρίζουμε το συνεχές ενδιαφέρον της φυσικής ηγεσίας και της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ για το στρατιωτικό προσωπικό και αποτελεί πράγματι για εμάς εξαιρετική τιμή όταν αυτό συμπίπτει με τις δικές μας αγωνίες, καθώς και με τα συναισθήματα προβληματισμού που διακατέχουν τους Θεσσαλούς συναδέλφους για τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

Στο συγκεκριμένο θέμα όμως, εκτιμούμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, μέσω συνολικού επανασχεδιασμού της διαδικασίας εκπόνησης των μεταθέσεων και ανάληψης μιας δέσμης ενεργειών που θα επιδράσουν θετικά. Ενδεικτικά, προτείνεται η εξέταση της δυνατότητας επίσπευσης του χρόνου διενέργειας των τακτικών κρίσεων για τους Αρχηγούς των ΓΕ και τους ανώτατους Αξκούς, παράλληλα με τη θέσπιση ενιαίου χρονοδιαγράμματος πέρατος της διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών (μέχρι 31 Δεκεμβρίου εκάστου έτους για το σύνολο του προσωπικού, ανεξαρτήτως κατηγορίας) και τον περιορισμό του διαστήματος προσμέτρησης των μορίων που συγκεντρώνει κάθε στέλεχος, με ορόσημο την 31 Δεκεμβρίου εκάστου έτους, αντί στις 20 Φεβρουαρίου του επομένου έτους.

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα επιτρέψουν την έγκαιρη συγκέντρωση και επεξεργασία των απαιτούμενων στοιχείων και εφόσον συνδυαστούν με ταχύτερη υπηρεσιακή διεκπεραίωση της αλληλογραφίας σε επίπεδο συμβουλίων μεταθέσεων, φυσικής  και πολιτικής ηγεσίας (κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο να ιεραρχηθεί απ’ όλους τους εμπλεκόμενους - με πλήρη συναίσθηση ευθύνης - ως βασική και κατεπείγουσα προτεραιότητα), θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας στο σύνολό της.  

Η Ε.Σ.ΠΕ.Θ, συμπορευόμενη με τα υπόλοιπα σωματεία του χώρου υπό τις κατευθύνσεις και την αρωγή της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, δεσμεύεται να προσπαθήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, ώστε να μετουσιωθούν σε πράξη όσα οράματα της ηγεσίας συντείνουν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των συναδέλφων, εφόσον αυτά δρομολογούνται υπό αυστηρό ανθρωποκεντρικό πρίσμα.

Παρακαλούμε για τις, κατά την κρίση σας, ενέργειες.  

  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

-Ο-

Πρόεδρος

 

Στέφανος Κουκουράβας

6983531360

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

Νικόλαος Γκαμπλιάς

6937024917,  *7024917

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Δ.Σ. Ε.Σ.ΠΕ.Θ